Preskočite na glavni sadržaj

Pionir 'americane' Steve Wynn u klubu Močvara

U okviru regionalne turneje 'solo-electric' američki kantautor Steve Wynn, poznat kao pionir 'americane' i legenda američkog nezavisnog rock'n'rolla nastupit će 30. listopada u klubu Močvara u Zagrebu a posjetit će još i Beograd te Novi Sad, najavio je u utorak organizator Žedno Uho.
vrijeme: 30.10.2015.
mjesto: Zagreb; Klub Močvara, Trnjanski nasip bb
url: https://hr-hr.facebook.com/zedno.uho
 
Nakon posljednjeg nastupa s Chrisom Cacavasom u klubu Žedno uho u Klovićevim dvorima 2013. godine, Steve Wynn se vraća u klub Močvara.

Glazbenu karijeru Wynn započinje krajem 70-ih u bendu The Suspects u kojem je upoznao pjevačicu Kendru Smith. S njom kasnije osniva The Dream Syndicate, bend koji je americani dao poznat specifičan pečat koji ima i danas.

Izlaskom istoimenog EP-a 1982. godine, koji je zapazila i publika i kritika, stiče bazu fanova koja ga prati još od 1989. kada The Dream Syndicate prestaje s djelovanjem.

Rezultati njegovog rada su tridesetak grupnih i samostalnih studijskih izdanja i preko 150 koncertnih nastupa godišnje.

Danny & Dusty, Gutterball, Australian Blonde, Steve Wynn and the Miracle 3, Smack Dab, The Baseball Project s članovima R.E.M.-a te ponovo okupljeni The Dream Syndicate su samo neki od bendova koji pokazuju sav talent i veličinu Stevea Wynna, ističe promotor. (Hina)