Preskočite na glavni sadržaj

Bojan Mrđenović: Uvozna pustinja

Bojan Mrđenović: Uvozna pustinja
U petak, 4. rujna, s početkom u 20 sati, u Galeriji Miroslav Kraljević, otvara se izložba fotografija Bojana Mrđenovića pod nazivom 'Uvozna pustinja'. Izložba ostaje otvorena do 25. rujna.
vrijeme: 04.09.2015. 20,00
mjesto: Zagreb; Galerija Miroslav Kraljević, Šubićeva 29
url: http://www.g-mk.hr
Fotografski projekt Bojana Mrđenovića bavi se odlagalištem fosfor-gipsa, suspenzije koja nastaje kao industrijski nusprodukt u proizvodnji mineralnih gnojiva. Od 1983. godine do danas na ovom je deponiju nataloženo preko 6 milijuna tona materijala.

Ove fotografije predstavljaju jedan segment fotografskog rada u kojem se ns primjeru grada Kutine kroz pejzaže (apstraktne, prirodne, urbane) problematiziraju društveni odnose koji su uvjetovani načinima industrijske proizvodnje.

Cilj je stvoriti fotografije koje kao dokument vremena svjedoče o relevantnim društvenim temama, a istovremeno privlače svojom začudnom ljepotom.

Izložba je rezultat koprodukcije Galerije Miroslav Kraljević iz Zagreba i Centra za suvremenu umjetnost iz Celja. Prikazuje se u sklopu Međunarodnog festivala fotografije Organ vida koji se održava od 3. do 18. rujna u Zagrebu.