Preskočite na glavni sadržaj

Rezidencija za pisce i prevoditelje u Ljubljani

Društvo slovenskih pisaca poziva sve zainteresirane autore i prevoditelje da se prijave na umjetničku rezidenciju koja će se odvijati u vremenskom period od jednog do četiri tjedna u Ljubljani. Rok za prijavu je 30. listopada.
prijava: 30.10.2015
mjesto: Zagreb
url: http://25fps.hr/
Rezidencija je namijenjena autorima s barem dva objavljena djela, te prevoditeljima sa završenim stručnim treningom, objavljena bar dva prijevoda (student isključeni), te ukoliko prevode slovensku literature na strane jezike.
 
Područja: književnost, književni prijevodi.
Lokacija: Ljubljana, Slovenija.
Trajanje: 1–4 tjedna; ili drugačije u ovisnosti o dogovoru s organizatorom.
Organizator pokriva: Studio, smještaj.
Prijavitelj pokriva: putovanje, životne troškove, zdravstveno osiguranje.

 
Slovensko društvo pisaca poziva maksimalno 20 autora da tijekom 2016. godine borave na rezidencijalnom programu u njihovom studiju /stanu.
 
Smještaj: Studio / stan (opremljen duplim krevetom, kuhinjom i kupaonom) smješten je u neposrednoj blizini centra grada (Šiška), na drugom katu u stambenom bloku. Adresa: Trg prekomorskih brigad 6, Ljubljana.
 
Rezidentima na raspolaganju stoji telefon i internet veza za cijelo vrijeme trajanja rezidencijalnog programa. Prijenosna računala nisu osigurana.
 
Za prijavu na natječaj potrebni su sljedeći dokumenti:
- kratak životopis, uključujući detaljnu listu vaših publikacija I prijevoda
- kratko napisan prijedlog projekta (1 DIN A4 maksimalno).
 
Prijavnice trebaju biti podnesene običnom poštom ili e-mailom do 30. listopada, 2015 (datum poštanskog pečata) na sljedeću adresu:
Društvo slovenskih pisateljev
Tomšičeva 12
1000 Ljubljana
Email: dsp@drustvo-dsp.si
 
Prijava mora biti jasno oslovljena kao 'Artist in Residence in Ljubljana/Slovenia 2016'.
Samo će kompletne prijavnice biti uzete u obzir. O rezultatima natječaja prijavitelji će biti obaviješteni do 1. prosinca, 2015.