Preskočite na glavni sadržaj

Ganz novi festival organizira besplatne radionice i traži kazališne kritičare!

Ganz novi festival, čije će se peto izdanje održati od 19. do 23. rujna, u Studentskom centru u Zagrebu, i ove godine organizira besplatne radionice te je u potrazi za mladim kazališnim kritičarima.
vrijeme: 19.09.2015.
mjesto: Zagreb; SC, Savska 25
url: http://www.lisinski.hr/
Uoči samog festivala 17. rujna, započet će šestodnevna Radionica razvoja umjetničkih projekata, koju će voditi kazališna redateljica Nataša Rajković,  a kroz koju ćete se u formi razgovora, prezentacija ili individualnih konzultacija, imati priliku susresti s Milivojem Solarom, Damirom Bartolom Indošem, Goranom Sergejem Pristašem i pojedinim ganzovim umjetnicima.

Za prijavu je potreban životopis, rečenica ili dvije o fokusu vašeg umjetničkog rada, definiran i opisan problem kojim se želite bavite  (s idejom, razradom koncepta, pričom, izvedbeni…) te vaša očekivanja (trebate razgovor o konceptu, reference ili prostor za rad i feedback…?). Ako već imate ideju tko bi vam od navedenih predavača ili ostalih umjetnika na Ganzu (Espinosa, Jerez, Kline, Müller) oko toga mogao pomoći, molimo napomenite.  Prijave se šalju na edukultura.sc@gmail.com do 11. rujna 2015. u ponoć.
 
Radionicu luminoakustike i ove će godine voditi hrvatski multimedijalni umjetnik Bojan Gagić i inženjer elektroakustike, glazbenik i producent Miodrag Gladović. Kao svojevrsni postfest, radionica luminoakustike premjestit će se u sam centar grada, u poznati zagrebački prolaz Oktogon, gdje će 25. i 26.9. umjetnici i sudionici radionice, koristeći tehnike luminoakustike, osmišljavati kreativne načine intervencije u prostor Oktogona. Radionica će završiti u subotu, 26.9. 2015., noćnim performansom/intervencijom u sklopu manifestacije Bijela noć, 'besane noći' suvremene umjetnosti, u organizaciji Rendez-vous festivala Francuske u Hrvatskoj.

Radionica je otvorena za sve zainteresirane učenike, studente, umjetnike, wanna-be hakere, dizajnere, arhitekte, vizualce, DIY entuzijaste i osobe raznih dobi spremnih na učenje. Zbog kvalitete rada mjesta na radionici su ograničena. Vaše prijave s kratkim motivacijskim pismom, životopisom i kontaktom (mobitel) s naznakom 'Luminoakustika' šaljite na edukultura.sc@gmail.com do 19. rujna 2015. u ponoć.

Ulaz na sva festivalska događanja, tradicionalno je, besplatan, a sve predstave i ove su godine u potrazi za svojim kazališnim kritičarima. Natječaj je otvoren za sve zainteresirane koji se žele baviti kritikom i koje zanima kazalište, izvedbene umjetnosti i nadolazeći kazališni autori. Uvjeti su sljedeći: pošaljite do 10. rujna na edukultura.sc@gmail.com do dva primjerka svojih dosadašnjih (makar i neobjavljenih) kritičkih tekstova ili tekst (max dvije kartice) koji za temu ima (suvremeno) kazalište.
Više detalja o radionicama i ostatku festivala ovdje.