Preskočite na glavni sadržaj

Leonardo Ulian: Technological Mandala 48 - Eye of Pula

Leonardo Ulian će u Singularu predstaviti djelo koje je nastalo inspirirano konceptom galerije 'Jedan umjetnik - Jedan rad' i galerijskim prozorom kao portala koji povezuje promatrača i umjetnička djela. Izložba se otvara 25. kolovoza, a moći će se razgledati do 31. listopada 2015.
vrijeme: 25.08.2015.
mjesto: Pula; Galerija Singular, Castropola 51
url: http://www.singulargalerija.com/

'Tehnološka mandala 48 - Oko Pule', djelo je iz umjetnikovog ciklusa tehnoloških mandala koje nastaju kao plod Ulianovog razmišljanja o važnosti koju zauzima elektronska tehnologija u našim svakodnevnim životima.

Okruglo oblikovano središte umjetničkog djela, izrađeno od elektroničkih komponenti, žice, i mikročipa kao rožnice, postaje oko koje "promatra" ljude u prolazu ispred galerije. Preokrećući proces promatranja umjetničkog djela u djelo koje promatra promatrače, umjetnik potiče na razmišljanje o odnosu ljudi i tehnologije i o trenutku kada tehnologija preuzima kontrolu nad ljudskim životima.

"Ovim ciklusom radova htio sam pokazati ono što je skriveno od očiju potrošača, predstaviti elektroničke sklopove kao izvanredne objekte čiji savršen dizajn postaje nešto gotovo eterično. Sviđa mi se ideja o svemiru koji se sastoji od beskonačnih veza, između ljudi, objekata, osjećaja, zemalja, planeta i umova, takve su veze koje postavljam u svojim tehnološkim mandalama.

Elektronička tehnologija je na neki način nestalna, stalno se mijenja i može postati jednostavno zastarjela, kao tradicionalne pješčane mandale koje bivaju uništene nakon višednevnog rada." Leonardo Ulian
 
Leonardo Ulian je rođen u Goriziji, Italiji, a živi i radi u Londonu.
 
Prezentacija i radionica: U sklopu programa 'umjetnika u gostima', u petak 21.08.2015., s početkom u 16 sati, umjetnik će održati prezentaciju svog stvaralaštva i radionicu za studente. Rad studenata nastao na radionici bit će sastavni dio instalacije Technological Mandala 48 - Eye of Pula.

Predizložba: Tog će dana biti postavljena predizložba, rad nastao tijekom umjetnikova boravka, pod nazivom Contrived Object 10 - Future After the Future.