Preskočite na glavni sadržaj

Virovitički Park art održava se od 25. do 28. kolovoza

Ovogodišnja manifestacija Park art, koja će se održati od 25. do 28. kolovoza u Gradskom parku u Virovitici, bit će usmjerena na izradbu fiksnih i mobilnih instalacija iz recikliranih materijala s tendencijom stvaranja nadrealnoga, futurističkoga prostornog ambijenta unutar parka, izvijestio je virovitički Gradski muzej.
vrijeme: 25.08.2015.
mjesto: Berlin, Germany
url: http://www.europeanfilmacademy.org/

"Ideja i inspiracija proizašla je iz modernih i suvremenih umjetničkih medija te pravaca poput nadrealizma, op-arta, street arta, ambijentalne i konceptualne umjetnosti, kojih ćemo se dotaknuti u uvodnom dijelu planiranih radionica", rekla je ravnateljica Gradskog muzeja Mihaela Kulej.

U izvedbi radova zastupljeni su različiti reciklažni materijali, od papira do elektroničkoga otpada, razgradivi materijali iz prirode poput pijesaka i piljevine te optički zanimljivi uporabni predmeti koncipirani u novi vizualni kontekst, koji nakon izložbe mogu biti vraćeni u prvobitan oblik i funkciju, odnosno ponovo upotrijebljeni.

Na 3. Park artu sudjelovat će dvadesetak mladih umjetnika iz Hrvatske.

"Ideja projekta jest povezivanje kulture, kreativnosti, umjetnosti, edukacije i ekologije kroz izložbene i pedagoške sadržaje smještene u ambijent parka", kazala je Kulej. (Hina)