Preskočite na glavni sadržaj

Trogir: izložba 'Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'

U petak, 31. srpnja 2015. u 20 sati, u atriju Muzeja grada Trogira bit će otvorena izložba 'Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu' akademskih slikara Josipa Botterija Dinija, Ana Marije Botteri Peruzović i Hrvoja Marka Peruzovića. 
vrijeme: 31.07.2015.
mjesto: Muzej grada Trogira

Ovom se izložbom nastavlja inicijativa započeta prošle godine – da se izložba posvećena hrvatskim svecima i blaženicima odvija i u rodnom gradu prvog hrvatskog blaženika Augustina Kažotića. 

U programu će uz autore sudjelovati trogirski gradonačelnik Ante Stipčić, ravnateljica trogirskog muzeja Fani Celio Cega, direktorica galerije Laudato Corde Ksenija Abramović, likovni kritičar Stanko Špoljarić, a izložbu će otvoriti provincijal Hrvatske dominikanske provincije dr. Ante Gavrić. U glazbenom dijelu otvorenja nastupit će Vlatko Belas uz glazbenu pratnju Vinka Buble, a kroz program će voditi predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ Tanja Baran.

Nositelj ovogodišnje izložbe je Josip Botteri Dini koji je na hrvatskoj likovnoj sceni (poglavito s djelima sakralne tematike) prisutan  više od četiri desetljeća. S njim izlažu Ana Marija Botteri Peruzović i Hrvoje Marko Peruzović. Svi troje umjetnici su autentičnih poetika, tako da su temi izložbe pristupili likovnom samosvojnošću. Tradicija je iskra njihovih slika, osmišljenih osobnom rukopisnošću i doživljajnošću modernog senzibiliteta. (prof. Stanko Špoljarić)

Izložba će biti otvorena do 16. kolovoza 2015. Radno vrijeme Muzeja grada Trogira za posjetitelje je svaki dan - od ponedjeljka do nedjelje od 09:00 do 12:00 te od 18:00 do 21:00.
 
Više o cijelom projektu, izložbi i autorima pročitajte ovdje.