Preskočite na glavni sadržaj

Cirkoramini umjetnici gostuju u Francuskoj

U sklopu međunarodnog projekta Cirkobalkana platforma, dvoje cirkuskih umjetnika iz zagrebačke Cirkorame, Domagoj Šoić i Jadranka Žinić Mijatović, boravit će od 8. do 12. srpnja u Nimesu, Francuska, na festivalu 'Turbul en Chap', zajedno s kolegama iz partnerskih udruga Cirkusfere iz Beograda i Fabrike radosti iz Banja Luke.
vrijeme: 08.07.2015.
mjesto: Francuska
url: http://turbulenchap.over-blog.com

Ovo gostovanje na poziv cirkuske škole Turbul, koja je također partner u Cirkobalkana platformi, druga je faza ovog sedamnaestomjesečnog projekta, koji je započeo u lipnju 2015. u Beogradu i traje do studenog 2016.godine.

Cilj je gostovanja na desetom izdanju „Turbul en Chap“ festivala, koji nudi dvotjedni besplatni program cirkuskih predstava, radionica i koncerata u cirkuskim šatorima, sudjelovanjem u aktivnostima proučiti francuski model cirkuske edukacije, produkcije i promocije te prepoznati elemente koji bi se mogli primjeniti u cirkuskoj edukaciji, produkciji, razvoju suvremenog cirkusa uopće –na domaćem terenu.

Cirkobalkana platforma proizašla je iz projekta Cirkobalkana (), koji se u Hrvatskoj i Srbiji odvija treću godinu za redom, a osnovni joj je cilj omogućiti prepoznavanje suvremenog cirkusa kao ravnopravnog unutar izvedbenih umjetnosti, kako kod šire publike tako i kod nositelja kulturnih politika, kako bi se poboljšali uvjeti za cirkuske produkcije, edukaciju i umjetnički razvoj.

Nakon Francuske,u 2015. godini  slijede susreti i rad partnera krajem kolovoza na Cirkobalkani u Zagrebu, te u studenom u Banja Luci.

Cirkobalkana platforma odvija se uz financijsku podršku Balkan Arts & Culture fondacije.