Preskočite na glavni sadržaj

Propustili ste, pogledajte! u Kinu Europa

Već tradicionalno, u ljetnim danima, počevši od 2. srpnja, kino Europa osigurava priliku posjetiteljima da, u sklopu ljetnog ciklusa 'Propustili ste, pogledajte!', nadoknade propuštene filmske naslove ili se prisjete svojih favorita iz protekle sezone.
vrijeme: 02.07.2015.
mjesto: Zagreb; Kino Europa, Varšavska 3
url: http://www.kinoeuropa.hr
Od 2. srpnja do početka rujna zagrebačku publiku očekuje pregršt filmova: od hitova nezavisne kinematografije kao što su 'Odrastanje' Richarda Linklatera, argentinski omnibus 'Divlje priče' i 'Turist' Rubena Östlunda, preko Oscarima ovjenčanih filmova 'Birdman' i 'CITIZENFOUR', pa do zabavnih ostvarenja poput švedske komedije 'Stogodišnjak koji se spustio kroz prozor i nestao'. Tu su i odabrana ostvarenja renomiranih i nagrađivanih europskih redatelja: 'Dva dana, jedna noć' Jean-Pierrea i Luca Dardennea, ‘Feniks’ Christiana Petzolda, ‘Mi smo najbolje‘ Lukasa Moodyssona i dr. 

Prisjetit ćemo se i uspješnih domaćih ostvarenja, primjerice dokumentaraca 'Lijepo mi je s tobom, znaš' Eve Kraljević i 'Goli' Tihe Klare Gudac, kao i na venecijanskoj Mostri nagrađenog filma ‘Takva su pravila’ Ognjena Sviličiča. Na redovnom programu tijekom ljeta nastavlja se prikazivati  debitantski dugometražni film Ivone Juka 'Ti mene nosiš', 'Nova prijateljica' Françoisa Ozona te dobitnik venecijanskog Zlatnog lava - film 'Golub sjedi na grani i promišlja egzistenciju' švedskog majstora apsurda Roya Anderssona.

Također, od 2. srpnja na programu je i 'Sudilište', novo ostvarenje bugarskog redatelja Stephana Komandareva. U dirljivoj priči o odnosu oca i sina koji žive na bugurasko-turskoj granici i suočavaju se s tajnama iz prošlosti, jednu od uloga tumači i Miki Manojlović. Međunarodnoj festivalskoj publici Komandarev je najpoznatiji po višestruko nagrađenom filmu 'Svijet je velik, a spas čeka iza ugla' iz 2008., jednom od 9 finalnih kandidata za nominaciju za Oscara.