Preskočite na glavni sadržaj

SofijaSilvia u Galeriji Prozori

Razgovor s umjetnicom i otvorenje izložbe SofijaSilvija: Podrhtavanja/Pulsations, održava se u petak, 19. lipnja, u 19 sati, u Galeriji Prozori. 
vrijeme: 19.06.2015. 19,00
mjesto: Croatia
url: http://www.min-kulture.hr/
SofijaSilvia (Silvia Potočki) živi i radi u Puli. Diplomirala je umjetničku fotografiju pri FAMU, Akademiji izvedbenih umjetnosti, školi za film i televiziju 2002. u Pragu. Magistrirala likovne umjetnosti 2007. na Central Saint Martins College of Art and Design u Londonu.

Izlaže međunarodno, a njeni su radovi objavljeni u austrijskom časopisu Camera Austria International, češkim Blok i Fotograf, slovenskim Fotografija i Emzin, srpskom Nova Misao te hrvatskim Kontura, Čovjek i prostor i Oris.

Godine 2011. snimljena su dva dokumentarna filma o umjetničinom radu u produkciji HRT-a, SofijaSilvia – Fotografija u Hrvatskoj i Sofijin svijet.

Uz umjetnički se rad bavi i priređivanjem međunarodnih izložbi i simpozija u Hrvatskoj. Od 2013. umjetnica i multimedijalni umjetnik Ilija ILIA Smiljanić, vode galeriju za suvermenu umjetnost Singular u Puli. Uz međunarodni izložbeni program organiziraju i program umjetnika u gostima. Organizira radionice, predavanja i kurira izložbe mladih umjetnika i dizajnera.