Preskočite na glavni sadržaj

Slike, objekti / Anna Maria Kramm i Max Seibald

U sklopu ciklusa 'Dijalog', u četvrtak, 18. lipnja, u 12 sati, u Galerija Juraj Klović u Rijeci, otvara se izložba 'Slike, objekti' Anne Marie Kramm i Maxs Seibalda. Izložba ostaje otvorena do 2. srpnja.
vrijeme: 18.06.2015. 12,00
mjesto: Belin, Germany
url: http://www.reactfeminism.de/
Slike, objekti – dijalog, predstavljaju radove dva umjetnika - slikara i kipara – čiji su se životni putovi isprepleli u privatnom i profesionalnom aspektu te su se uzajamno proželi na ovoj izložbi. To je umjetnički eksperiment, u kojem je svatko jedinstven po definiciji, ali kao  umjetnik, s obzirom na karakter njegovog rad, postaje inspiracija za suprotstavljanje ili dijalog.

Slikarstvo Anne Marije Kramme bogato je teksturama, s intenzivnim bojama i daleko od geometrijske apstrakcije. Maks Seibald, s druge strane, voli minimalističke skulpture s jednostavnim, geometrijskim i monokromatskim prostornim oblicima.

Realizacija tog umjetničkog eksperimenta vidi se u osobnom predstavljanju u tumačenju stvarnosti i umjetnosti. Dok Anna ubrizgava u projektu šareno i strukturalno apstraktno slikarstvo, Maks uvodi svoje male, bijele, trodimenzionalne skulpture. Kada je slika postala predmet ili objekt  slika? Ili možda u oba slučaja moramo govoriti o arhitekturi umjetnosti? Slike, Objekti - Dijalog namjerno pomiče granicu između slikarstva, arhitekture i skulpture. Suradnja između umjetnika rezultira nekom vrstom arhitektonskog slikarstva, koji kombinira karakteristične bogate slikarske teksture sa stvarnim trodimenzionalnim elemenatima ugrađenim u slike.

Izložba je rezulta konfrontacija njihove osobnosti. Iako je svaki izloženi rad sastavan, jedinstven i cjelovit objekt, svi oni čine vrlo poseban, i svojstven iskaz dvaju umjetnika.

Anna Maria Kram slikarica, rođena 26. srpnja 1969. Od 1991 do 1996. studirala je slikarstvo, crtež i skulpturu na Akademiji likovnih umjetnosti u Wroclawu. 1996. godine diplomirala je slikarstvo. Od listopada 1996. asistentica je u Studiju za slikarstvo i crtež s Almom Mater. Trenutno radi kao profesorica na Akademiji za umjetnost i dizajn u Wroclawu. Kao kustosica izložbi često organizira simpozije i susrete, u suradnji sa poslovnim subjektima te koordinira međunarodne umjetničke projekte. Od 1996. godine sudjeluje na mnogim samostalnim i skupnim izložbama.

Max Seibald rođen je 15. ožujka 1968. u Lienzu. Njegov interes obuhvaća slikarstvo, skulpturu, arhitekturu, dizajn, instalacije i izvedbene umjetnosti. Između 1989. i 1994. studira na Akademiji likovnih umjetnosti (studij prof. Joannis Avramidis) te nastavlja studij (diploma prof. Michelangela Pistoletto) u Beču. Sudjelovao je na mnogim izložbama u cijeloj Europi i ostvario niz radova u javnom prostoru, uključujući i monumentalne objekte u snijegu i ledu. Njegov projekt 'Uživo skulptura' postao je njegov prepoznatljiv brend. Od 2011. vodi Galeriju Atalie-Ekspozytur u Beču. Član je HDLU Rijeka.