Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje murala Julija Knifera u Osijeku

U  četvrtak, 11. lipnja, u 10 sati, ispred sjevernog pročelja zgrade zvane 'Ljepotica', na raskrižju Ulice kneza Trpimira i Vukovarske ulice u Osijeku, bit će predstavljen oslikani mural u obliku meandra likovnog umjetnika, rođenog Osječanina Julija Knifera.
mjesto: Portugal
url: http://www.ctalmada.pt/
Mural u crnoj i bijeloj boji, s meandrom i natpisom 'Meandar – ritam života i kulture' od večeras (srijeda, 10. lipnja) do sutra (četvrtak) ujutro oslikat će mladi i već poznati osječki umjetnici Armando El-Hag Hassan i Antonio Hočevar iz Original Skillz Croatia / Udruge Hip Hop Osijek.

Ovaj mural simbolično predstavlja završetak i trajno obilježavanje projekta suradnje između Odjela za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Muzeja likovnih umjetnosti Osijek, započetoj u povodu retrospektivne izložbe Kniferovih radova, koja je pod nazivom 'Bez kompromisa' od 12. ožujka do 30. travnja bila postavljena u MLU Osijek. Višemjesečni projekt započet je na inicijativu asistentica na Odjela za kulturologiju - Katedri za kulturalni menadžment Marte Borić i Ive Buljubašić. Mural također predstavlja povezivanje stanovnika grada Osijeka i rad Julija Knifera te podršku kandidature grada Osijeka kao Europske prijestolnice kulture.