Preskočite na glavni sadržaj

Finalisti Nagrade Radoslav Putar 2015.

Finalisti Nagrade Radoslav Putar 2015. su Vojin Hraste, Bojan Mucko, Lana Stojićević i Dino Zrnec. Izložba 'Finale 2015!', na kojoj se predstavlja ovo četvoro umjetnika, otvara se  u petak, 12. lipnja, u 20 sati, u Galeriji Galženica u Velikoj Gorici. Tada će biti i proglašen dobitnik/ca ovogodišnjeg natječaja za Nagradu Radoslav Putar.
vrijeme: 12.06.2015. 20,00
mjesto: Velika Gorica; Galerija Galženica, Trg Stjepana Radića 5
url: http://www.nagradaputar.scca.hr
Žiri Nagrade Radoslav Putar 2015 u prvom krugu činili su: Igor Ruf, umjetnik, dobitnik Nagrade Radoslav Putar 2014, Zagreb, Branka Benčić, samostalna kustosica, Pula / Zagreb, Martin Fritz, slobodni kustos, savjetnik i publicist, Beč, Austrija, Antun Maračić, umjetnik i voditelj galerije Forum, Zagreb i Dr. sc. Blaženka Perica, UMAS, Split. U drugom krugu natjecanja, ove godine se žiriju pridružuje: Christopher Howard, likovni kritičar i kustos iz New Yorka.

Dosadašnji dobitnici Nagrade Radoslav Putar dosada su bili: Tabja Dabo 2002; Nika Radić 2003; Igor Eškinja 2004; Antun Božičević 2005; Tina Gverović 2006; Vedran Perkov 2007; Marko Tadić 2008, Goran Škofić 2009, Davor Sanvincenti 2010, Marko Marković 2011, Miran Blažek 2012; Dina Rončević 2013; Igor Ruf 2014.
 
Vojin Hraste rođen je 10. kolovoza 1981. godine u Šibeniku. 2006. diplomirao je kiparstvo  na ALU u Zagrebu, u klasi prof. Slavomira Drinkovića. Od 2006. do 2007.  radi kao suradnik u nastavi na ALU u Zagrebu, kod prof. Petra Barišića, a od 2007.  do 2011. kao asistent na katedri Kiparstva na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Od 2011.  Zaposlen je kao asistent na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, na Kiparskom odsjeku.  2008. upisuje poslijediplomski doktorski studij na ALU Zagreb. Izlagao je na više samostalnih i skupnih izložbi te je dobitnik više nagrada i priznanja za studente i mlade umjetnike.

Bojan Mucko (1983.) je magistar animiranog filma i novih medija (ALU), Etnologije i kulturne antropologije, te Filozofije (FFZG). Kao umjetnik, istraživač i izvođač, između ostalih, surađivao je s Bacačima sjenki i UrbanFestivalom, član je Udruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja, selektor međunarodnog festivala etnografskog filma ETNOFILm. Autor je publikacija lspražnjeno u povratu (prilog etnografiji praznine) i Izvještaj Galeriji Miroslav Kraljević o radu Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom za travanj. Trenutno radi kao vanjski suradnik HRT-a voditelj je televizijske emisije Znanstveni krugovi i novinar za emisiju Transfer.

Lana Stojićević rođena je 1989. godine u šibenik. 2012. Diplomirala slikarstvo na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. Članica Hrvatskog udruženja likovnih umjetnika  Živi i radi u Zagrebu i Splitu. Izlagala je na nekoliko samostalnih i skupnih izložbi. Dobitnica je Nagrade  Grand Prix. Erste Fragmenti za 2015. godinu.
 
Dino Zrnec (1983., Zagreb) diplomirao slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, studijski boravio na¸VSUP Akademija umjetnosti, arhitekture i dizajna u Pragu i Akademiji likovnih umjetnosti u Beču. Izlagao na nekoliko samostalnih izložbi; BFA project space, (sa Christopherom Brucknerom) Beč, Blind spot, galerija Karas, Zagreb, After endorphins, Ve.sch, dienstag Abend, Beč, From a to b, (sa David Rothom), Kino Mosor, Zagreb, Projection room, SC galerija, Zagreb. Od skupnih izložbi izdvajamo: wtorkowy wieczor`, GGM2 anex Gdansk, Poland,`mi opet tu` Kunstmuseum Bochum, Drawing Quote, Pigna project space, Rim, Second reality, Kunstlerhaus Vienna, Beč, Bijenale slikarstva, HDLU, Meštrovićev pavilion, Zagreb, Polis, post industrial city, Pula, Karlo Rojc, Drawing Outline, Kiev, Ukrain, New fragments 7, Mali salon, Rijeka, Vienna biennale, Künstlerhaus, Vienna, Beč, Salon mladih HDLU, T-HT nagrada, MSU, Zagreb. U sklopu rezidencijalnih programa boravio je u Bm:ukk in Residencie, Austrijsko savezno ministarstvo za obrazovanje, umjetnost i kulturu, Beč, Cite Internationale des Arts, Paris. Dobitnik je nagrade HDLU-a za najboljeg mladog umjetnika 2011.