Preskočite na glavni sadržaj

Druga 'Noć hrvatskog filma i novih medija'

Druga 'Noć hrvatskog filma i novih medija' održati će se u subotu, 6. lipnja, i to u 9 različitih gradova (Zagreb, Split, Osijek, Pula, Dubrovnik, Sisak, Kutina, Velika Gorica i Hrvatska Kostajnica) i 14 kino dvorana.
vrijeme: 06.06.2015.
url: http://www.noc-filma.hr
U jednoj će se večeri i noći prikazati više od 150 filmova - počevši od  zagrebačke premijere filma Sveci, splitskog redatelja i scenarista Ivana Perića, u kojem uloge tumače i egzotična Ana Gruica te drčni Siniša Vuco koji naravno glumi sam sebe, a za glazbene je partiture zaslužan bend Kuzma i Shaka Zulu. Lepršava mediteranska komedija iz splitskog predgrađa s mirisom mora i indie estetikom, uz dašak nostalgije, vraća u 90-e kada tri nerazdvojna prijatelja pokušavaju sitnim kriminalom spasiti svoju egzistenciju, a na rasporedu je u 24 sata u dvorani 1 zagrebačkog Cineplexxa Centra Kaptol.


U prvom dijelu programa posebna je pažnja posvećena  klincima i klincezama koji umjesto crtića prije Dnevnika na TV-u, te subote mogu uživati u omiljenim animiranim i igranim filmovima za djecu i prije spavanja zavaljeni u fotelje kina pogledati novog Šegrta Hlapića, Čudesnu šumu, Muhu Zunzu,  Čarobnjakov šešir, Vlak u snijegu, Vuka samotnjaka, Kravu na mjesecu, Baltazara, prvi hrvatski film za djecu Duh u močvari, kao i simpatični Duh babe Ilonke iz novije produkcije, te proslavljeni hrvatski dječji film Izgubljena olovka iz 1960. godine, prikazan u Veneciji gdje je ovjenčan Zlatnim lavom i Cannesu gdje se smjestio u laskavih top deset najboljih dječjih filmova svih vremena.
Žanrovski miks i filmski program specifičan za svaki grad - besplatno

Program