Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Marka Ercegovića u Samoboru

U nedjelju, 10. svibnja, s početkom u 12 sati, u Foto galeriji Lang u Samoboru, otvara se izložba fotografija 'Gdje mi živimo' Marka Ercegovića. Serija fotografija prikazuje proces autorovog upoznavanja s novim životnim prostorom. Izložba ostaje otvorena do kraja svibnja.
vrijeme: 10.05.2015. 12,00
mjesto: Samobor; Foto galerija Lang, Langova 15
url: http://fotogalerija-lang.com
'In Alain de Botton’s'The Architecture of Hapiness' there is this: ‘What can you believe where?’ That is the issue that drives every artist-to make a place where you can believe important things' Robert Adams, 2008.

Od nedavno, živimo u novom kvartu. Upoznajem se s njim fotografirajući ga: utoliko je ovo serija u snalaženju. Zanima me koliko me to novo okruženje mijenja, što će se s mojim fotografijama dogoditi ili se već događa.


Igrom slučaja, preseljenje se događa u trenutku kada započinje nekoliko istovremenih velikih tranzicija u našoj obitelji i cjelokupnom okruženju. Ne znam što je od toga zabilježeno - fotografijama treba vremena. Odavno je nedovršen i u ekonomskoj krizi fermentira. Zgrade su raznolike (pomiješane su u čudnoj urbanizaciji), a priroda je zapuštena na lijep način. U kaotičnoj konstelaciji cesta i puteva, kuća i zgrada, fotografiranje je kao rukovanje s prizorom: upoznajem se s prečacima, stablima, jutarnjim i popodnevnim svjetlom. Nemam potrebu prikazati ga (izvještavati - zanimaju me i detalji i ljudi i birtije i dućani). U ovom trenutku, kaos je najbitniji. Marko Ercegović

Marko Ercegović (Dubrovnik, 1975.) diplomirao na odsjeku snimanja na ADU Zagreb. Bavi se videom i fotografijom. Živi i radi u Zagrebu i Dubrovniku. Od 1995. godine izlagao je na 12 samostalnih i više skupnih izložbi.