Preskočite na glavni sadržaj

Žedno uho, Žur i Začarana Močvara najavljuju koncert Jensa Lekmana

Tri zagrebačke organizacije za promociju nezavisne aktualne glazbene scene – Žedno Uho, Žur i Začarana močvara zajedno organiziraju koncert 2. srpnja, u klubu 'Močvara', na kojem će nastupiti švedski kantautor Jens Lekman. 
vrijeme: 02.07.2015.
mjesto: Zagreb; Klub Močvara, Trnjanski nasip bb
url: http://www.mochvara.hr/

Jens Lekman imao je samo dvadeset godina kada je nezavisnoj američkoj etiketi Secretly Canadian poslao kolekciju, po svome mišljenju, najboljih pjesama koje je do tada snimio. Tu je počeo njegov put prema svjetskoj prepoznatljivosti budući da je u rodnoj Švedskoj već bio kantautor na kojega se obraćala pozornost. 2004. objavljuje album When I Said  I wanted to Be Your Dog i s njim osvaja srca ljubitelja glazbe podjednako u Europi i Americi, uspoređuju ga s Belle&Sebastian, Stephinom Merritom, Jonathanom Richmanom i Davidom Byrneom.

Od tada neprestano svira i snima, putuje po svijetu i seli se po kontinentima. Sljedeći veliki uspjeh predstavlja izvanredni  Night Falls Over Kortedala iz 2007. kojem Pitchfork daje čistu devetku i koji ga smješta u panteon najzanimljivijih kantautora našeg doba. Posljednji album, opet s izvrsnim kritikama,  I Know What Love Isn't  objavio je 2012. Iako je izjavio da ne voli albume i da su mu draži EP-jevi i kolekcije singlova.

Njegov izričaj varira od klasičnog singer-songwriter koncepta do izleta u raskošni pop, a svojim ispovjednim, duhovitim i nježnim pjesmama u kojima naoko banalne situacije pretvara u građu za svoje sjajne pjesme stvorio je prepoznatljivo ime i okupio vojsku odanih fanova širom svijeta.