Preskočite na glavni sadržaj

Snimateljska radionica Vanje Černjula

Poznati hrvatski snimatelj s američkom adresom i međunarodnom karijerom, Vanja Černjul, održat će od 7. do 8. svibnja snimateljsku radionicu pod nazivom 'Atmosfera studijskim svjetlom'.
vrijeme: 07.05.2015.
mjesto: Zagreb
url: http://www.havc.hr

Vanja Černjul, akademski je snimatelj koji je diplomirao snimanje na Akademiji dramske umjetnosti, a danas  je poznati direktor fotografije koji je snimio filmove kao što su Majka asfalta i City Island, a javnosti je poznatiji po tome što radi na televizijskim serijama kao što su Orange is the New Black, 30 Rock, Marco Polo, Bored to Death i Nurse Jackie. Dobitnik je brojnih nagrada od kojih se mogu istaknuti nagrade za najbolje snimanje na Filmskom festivalu u Stockholmu, Aspen Shortfestu te New York Film Festivalu. Njegovi su radovi bili nominirani za nagradu Emmy u kategoriji izvanrednog snimateljskog rada i nagradu ASC-a (American Society of Cinematographers - Američke udruge snimatelja), najuglednije nacionalne udruge snimatelja, čiji je i član.

Radionica je organizirana za studente filmskog i TV snimanja, kao i za filmske i televizijske profesionalce u Hrvatskoj. Cilj radionice je pokazati na biranim primjerima tipove suvremenog studijskog osvjetljavanja scena koji se koriste pri radu na filmu i televiziji, a koji se pretežno koriste u hollywoodskim produkcijama.

Prvi dio je tijekom oba dana odvijanja radionice organiziran kao praktično radno iskustvo za studente filma i televizijskog snimanja te za profesionalne djelatnike u studijima Jadran filma, dok je drugi dio osmišljen kao javna projekcija i analiza jutarnjih snimki. Projekcije, otvorene za javnost, odvijat će se na Akademiji dramske umjetnosti u predavaonici 016 u četvrtak i petak 7. i 8. svibnja s početkom u 18 sati.

Prijave za prvi dio radionice su završene, dok su popodnevne projekcije otvorene za javnost. Ulaz je besplatan!

Radionicu organiziraju Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu i Hrvatska radiotelevizija, uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, te američke televizijske mreže Netflix i Jadran filma u čijem studiju će se odvijati radionica.

Izvor: HAVC