Preskočite na glavni sadržaj

39. susret kazališnih amatera Zagreba

Najveći i najpoznatiji zagrebački susret kazališnih amatera SKAZ otvorio je svoja vrata već 39. put, i tijekom 16 kazališnih dana ugošćuje čak 43 predstave što je rekordan broj prijavljenih dosad.
vrijeme: 16.03.2015.
mjesto: Zagreb, Kulturni centar Peščenica, Ivanićgradska 41a
url: http://www.kcp.hr/

Kao i dosad, cjelokupan program koji se odvija u dnevnom ritmu dviju do tri predstava s obaveznim okruglim stolom poslije, obuhvaća široku lepezu vrlo aktivnih dramskih skupina raznoraznih tematskih interesa, bez ograničenja u godinama, žanrovima, estetskim izričajima...
 
Tako će, između ostalog, KNAP-ove daske koje život znače zauzeti Učilište Zagrebačkog kazališta mladih čiji ambiciozan podmladak predstavlja čak tri predstave, zatim kazališna radionica Američkog veleposlanstva u Zagrebu koji su udružili snage sa 11 mladih osoba s invaliditetom, Centar mladih Ribnjak, Dramski studio Sesvete, svestrana Umjetnička organizacija Točka na I s predstavom Državni posao  - da ili ne - koji koketira sa stand-upom te trilerovsko modernim komadom Ledeno doba  u režiji glumice Petre Vukelić, kazališna radionica KUC-a Travno, Teatar M&M Filozofskog fakulteta u Zagrebu koji donose uvijek izazovan Beckettov Svršetak igre, Dječje kazalište Dubrava, Teatar Tirena, Malo lutkarsko kazalište LET sa svima dragom basnom o Rodi i lisici, KUD Treća mladost čiji umirovljenici u svojoj predstavi poručuju da “Za ljubav nikad nije kasno” pa ni za onu prema kazalištu čiji su oni živi dokaz, zatim kazališna družina Ciglica koja se uhvatila ukoštac s poznatim tekstom Psihoza 4.48 te obećava posve originalan pristup, Dramska skupina Fakulteta političkih znanosti što se bavi politološko-kazališnom izvedbom Machiavellijeve Mandragole te brojni drugi…
 
O najboljima koji su u utrci za četiri vrijedne nagrade, odnosno “Daske koje život znače” - najbolju predstavu u cjelini, najboljeg glumca, najbolju glumicu te najbolji suvremeni dramski tekst ili predložak za igru - odlučit će stručni sud koji ove godine čine istaknuti kazališni stručnjaci, kazališni redatelj Georgij Paro te dramaturzi Željka Turčinović i Hrvoje Ivanković.

Također, kao šlag na tortu, izabrane će predstave sudjelovati na skorašnjem 19. festivalu zagrebačkih kazališnih amatera, a najbolja predstava će pak dobiti izravnu ulaznicu za 55. festival hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

Cjelokupan raspored po danima 39. SKAZ-a možete pogledati ovdje, a cijena dnevne ulaznice koja vrijedi za sve predstave određenog dana, je simboličnih 15 kuna.