Preskočite na glavni sadržaj

Zagrebački koncert filmskog velikana Ennia Morriconea

Zagrebački koncert filmskog velikana Ennia Morriconea
Legendarni skladatelj filmske glazbe Maestro Ennio Morricone nastupit će u Areni Zagreb 11. travnja. Slavni dirigent posjetit će nas u sklopu turneje 'My Life in Music (50 Years of Music – World Tour)' s orkestrom koji broji više od dvije stotine vrhunskih glazbenika. Maestro Morricone izrazio je želju nastupiti u Zagrebu sa Zagrebačkom filharmonijom, pod vodstvom umjetničkog savjetnika maestra Dmitrija Kitajenka.
vrijeme: 11.04.2015.
mjesto: Zagreb; Arena Zagreb
url: http://www.zagrebarena.hr/

Zagrebačka filharmonija njeguje tradiciju vrhunskog muziciranja već više od 140 godina, kao najbolji hrvatski simfonijski orkestar  i jedan od najpoznatijih u ovom dijelu Europe. Uz bok najpoznatijem svjetskom skladatelju Zagrebačka filharmonije će na koncertu biti istinski pomotor glazbene umjetnosti diljem Hrvatske i kulturni veleposlanik Hrvatske u svijetu.

Maestro Ennio Morricone najveći je trag ostavio u filmskoj glazbi, posebice u suradnji sa Sergijom Leoneom, legendarnim redateljem špageti vesterna. Za svoj rad Maestro je tijekom pola stoljeća stvaralaštva osvojio brojne nagrade i priznanja, među njima i Oscara za životno djelo (2007.),  pet nagrada Bafta, tri Zlatna globusa i Grammy.

Za Oscara je nominiran pet puta, te je najplodonosniji autor filmske glazbe, s preko pet stotina skladbi. Ipak, najpoznatiji je po temama za legendarne vesterne  "Za dolar više", „Dobar, loš, zao“ (filmska i orkestralna verzija).

Skladao je glazbu za filmove najpoznatijih svjetskih redatelja : Briana De Palmu („Nedodirljivi“), Martina Scorsesea („Bilo jednom u Americi“) , Quentina Tarantina („Kill Bill“ i "Django Unchained".), Pedra Almodovara, Romana Polanskog, Mikea Nicholsa, Olivera Stonea, Barryja Levinsona i brojnih drugih.

Zagrebački koncert velikog Maestra kojim obilježava pola stoljeća karijere najveći je glazbeni i društveni događaj ove sezone. Najplodonosniji autor u povijesti filmske glazbe pred hrvatskom će publikom izvesti najveća djela filmske povijesti.

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima Eventima i na www.eventim.hr.

Biografija

Rođen je 10. studenog 1928. godine u Rimu, a kao tajnu svog uspjeha navodi to što ga se ne povezuje isključivo ni s jednim pravcem: "Volim se mijenjati, tako da nema opasnosti da ljudima dosadim. Uživam u svim vrstama filmova, pa tako, iako se ne smatram ljubiteljem horora, volim djela Darija Argentoa i Johna Carpentera“.

Osim najpoznatijih glazbenih tema špageti vesterna, Maestro Morricone skladao je glazbu za sve filmske žanrove, od komedije, drame, horora, pa do umjetničkih i eksploatacijskih filmova, što ga čini jednim od najraznovrsnijih i najsvestranijih umjetnika na svijetu.