Preskočite na glavni sadržaj

Predstava 'Četiri priče: žene' premijerno u vinkovačkom kazalištu

Na sceni vinkovačkog Gradskog kazališta Joze Ivakića u nedjelju, 8. ožujka, na Međunarodni dan žena, premijerno će biti izvedena drama 'Četiri priče: žene' u režiji Roberta Raponje, a nastala po zbirci kratkih priča 'Mučenice' mladog zadarskog autora Želimira Perišića u kojoj će publici, koja će se nalaziti na sceni zajedno s glumicama, biti ispričane istinite priče četiriju žena na životnoj prekretnici.
vrijeme: 08.03.2015. 20 h
mjesto: Vinkovci, Gradsko kazalište Joza Ivakić, Hrvatskih žrtava 2
url: http://www.kazaliste-vinkovci.hr/

Predstava "Četiri priče: žene" nastala je kao zajednički projekt Kazališta "Joza Ivakić", Umjetničke akademije u Osijeku s koje dolaze i glumice koje glume u predstavi, Petra Kraljev, Katica Šubarić, Petra Cicvarić i Sara Moser te osječkog Teatra 054, kazao je na konferenciji za novinare ravnatelj Gradskog kazališta Joze Ivakića Zdenko Rečić dodajući kako je riječ o osmoj premijeri vinkovačkog kazališta u kazališnoj sezoni 2014./15.

"Moram priznati da toliki broj premijera nismo niti izbliza planirali, ali su se međutim dogodile. Jednostavno su nam dolazili projekti koje naprosto nismo mogli odbiti, kao što je ovaj i koji će uvjeren, sama publika znati prepoznati kao odličnu predstavu koja za cilj ima senzibilizirati društvo kada je riječ o odnosu prema ženama i problemima s kojima se žene susreću pokušavajući se izboriti za svoj ravnopravni udjel u društvu", kazao je Rečić navodeći kako predstava, osim ozbiljnih premišljanja, nudi publici i priliku da se nasmije nekim tragikomičnim situacijama u kojima će se naći pojedini likovi.

"Priče Želimira Perišića duboko su slojevite i odraz su sati i sati razgovora autora sa ženama iz zadarske Sigurne kuće. Jednostavno nismo mogli odoljeti toj tematici jer smo i same žene. Podršku nam je pružio i redatelj Robert Raponja koji je bio i moj mentor na akademiji. Ovo su četiri priče s kojima se može poistovjetiti svaka žena, ali i prilika za svakog muškarca da proživi i razumije", kazala je glumica Petra Cicvarić pozvavši ne samo žene, nego i muškarce, da dođu u vinkovačko kazalište i pogledaju predstavu.

Prije Vinkovčana, predstavu "Četiri priče: žene", pretpremijerno će imati prigodu 7. ožujka, pogledati Osječani u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića. Bit će to pretpremijera humanitarnog karaktera s koje će sav prihod ići Osječanki Eni Šarac za pokrivanje troškova neophodne operacije kako bi mogla samostalno hodati. (Hina)