Preskočite na glavni sadržaj

Otvoren je poziv za Game Noir radionicu

Game Noir,  trodnevna radionica za razvijanje videoigre/aplikacije s krimi temom, održava se od 1. do 3. svibnja, u sklopu Noir Festivala. Za sudjelovanje u radionici zainteresirani polaznici trebaju do 13. ožujka poslati kratku biografiju, uključujući podatke o kontaktu, te kratak opis svojega koncepta/ideje za noir videoigru/aplikaciju.
vrijeme: 01.05.2015.
prijava: 13.03.2015
mjesto: Zagreb
url: http://noirfestival.com.hr
Cilj radionice  je scenariste/pisce/filmaše upoznati s procesom stvaranja videoigara. Kroz predavanja, te grupni i individualni rad polaznici će imati priliku razviti vlastiti  koncept za krimi igru/aplikaciju, te ga primijeniti uz pomoć osnova  programiranja. Radionicu vodi dr. Jasmina Kallay, scenaristica, autorica i  transmedijska kreatorica. Lovro Nola, direktor Machine (prvog hrvatskog  centra za 'game dizajn') vodit će programerski dio, a game developer  Christian Fonnnesbech (CEO, Investigate North, Danska) predstavit će svoje  projekte.

Za sudjelovanje u radionici, zainteresirani polaznici trebaju do 13.03.2015. poslati kratku biografiju, uključujući podatke o kontaktu, te kratak opis (300 – 500 riječi) svojega koncepta/ideje za noir videoigru/aplikaciju na e-adresu gamenoir@noirfestival.com.hr. U opisu ideje trebaju biti obuhvaćeni tijek radnje i način interakcije ili vrsta gameplaya. Postupak odabira prijava trajat će do 16. ožujka, kad će polaznici biti obaviješteni o rezultatima.

Radionica je besplatna, te uključuje smještaj za inozemne polaznike i hranu*; polaznici moraju sami pokriti putne troškove. Organizatori radionice su Udruga PRedstava i Machina. Radionica će se voditi na engleskom jeziku.
*ne uključuje sve obroke