Preskočite na glavni sadržaj

Renata Poljak izlaže u Beogradu na izložbi Plameni pozdravi

U subotu, 28. veljače, u Muzeju istorije Jugoslavije u Beogradu, u organizaciji Kiosk-platforme za savremenu umetnost, otvara se izložba 'Plameni pozdravi: reprezentativni portret detinjstva u socijalističkoj Jugoslaviji', autorice Ane adamović, na kojoj sudjeluje i hrvatska umjetnica Renata Poljak. Izložba ostaje otvorena do 19. travnja.
vrijeme: 28.02.2015.
mjesto: Beograd; Muzej istorije Jugoslavije, Botićeva 6
url: http://www.mij.rs
Na izložbi su predstavljeni radovi umjetnika sa prostora bivše Jugoslavije: Dušice Dražić, Dubravke Ugrešić, Dejana Kaludjerovića, Saše Karalića, Irene Lagator, Mladena Miljanovića, Renate Poljak, grupe ŠKART i Ane Adamović.

Hrvatska umjetnica Renata Poljak izlaže video instalaciju 'Režija glumaca / režija uvjerenja (Hommage...)', te foto kolaž istog naslova. U ovom radu vidimo praznu pozornicu teatra sa uperenim reflektorima, na koju polagano počinje padati snijeg. Rad je nastao 2012. godine kao zadnji u ciklusu radova Renate Poljak koji se bave temom djetinjstva, odrastanja i Jugoslavije, a ovo izlaganje u Muzeju istorije Jugoslavije prigodno je obilježavanje njegovog kraja.
Više o izložbi - ovdje