Preskočite na glavni sadržaj

PQ - Nagrada za najbolju publikaciju u području scenografije

Izdavači i autori koji se bave kazalištem i scenografijom  mogu se prijaviti za 'Nagrada za najbolju publikaciju iz područja scenografije' koju dodjeljuje Praški kvadrijenale.
vrijeme: 18.06.2015.
prijava: 15.3.2015.
mjesto: Vienna, Austria
url: http://www.pq.cz/en/best-scenography-book-award.html

PQ 2015 Award - "Nagrada za najbolju publikaciju iz područja scenografije" biti će dodijeljena publikacijama (knjige, časopisi) koje su objavljene poslije 2010. godine i koje nisu izravno povezane s Praškim kvadrijanalom 2015.

Praški kvadrijenale  međunarodna je platforma izložbi  kazališne scenografije, kostimografije i arhitekture, a  održava se svake četvrte godine u Pragu, od 1967.  Profilirala se kao relevantna točka presjeka recentnih događanja u scenografiji i drugim disciplinama vezanim za dizajn i arhitekturu u području teatra.  Posljednjih godina obuhvaća i brojne druge aktivnosti kojima povezuje čitav grad, uključujući  mnoge izvedbene programe.

Prijavljene publikacije mogu biti monografije, terijski i povijesni radovi kao i scenografski časopisi. Nije moguće prijaviti pojedinačne tekstove.

Pobjedničkom autoru biti će omogućena prezentacija knjige u periodu od 18. do 28. lipnja ove godine te plaćeni putni troškovi za dolazak na Praški kvadrijenale.

Prijavitelji trebaju poslati sažetak od 600 riječi, biografiju autora/ice i publikaciju koja se prijavljuje. Rok prijave je 15.3.2015.
Ako su publikacije pisane na drugim jezicima, potrebno je priloižiti detaljniji sažetak (1800 riječi).

Više informacija možete pronaći ovdje