Preskočite na glavni sadržaj

Konverzacijski party

U Pogonu  Jedinstvo, u petak, 27. veljače, s početkom u 20 sati, održava se premijera projekta 'Konverzacijski party' grupe Rezonirati, koju čine Ivana Rončević, Luana Lojić, Antonio Kiselić Ledinsky i Marko Gutić Mižimakov.
vrijeme: 27.02.2015. 20,00
mjesto: Zagreb; Pogon Jedinstvo, Trnjanski nasip bb
url: http://www.upogoni.org
S obzirom da su naši osobni i umjetnički afiniteti, etika, estetika i razumijevanje umjetnosti i njezine svrhe nekako kliknuli, čak se i sinkronizirali, u raznovrsnim druženjima, malo po malo, odlučili smo nastaviti zajedno rezonirati. Jezgra smo nas četvero, ali u tijeku procesa pridružili su nam se i pružili podršku i drugi. Također, tu je i DanceLabCollective platforma kroz koju, uz Pogon, imamo produkcijsku podršku – objašnjavaju Ivana, Luana, Antonio i Marko nastanak grupe.

Grupa Rezonirati se osim dobre zabave nada i nekoj promjeni nakon premijere, a ovako objašnjavaju ideju i proces nastanka predstave:

- Konverzacijski party zapravo teško se može reći da ima oblik predstave. Mi ga radije smatramo nekim događajem koji se razvijao i dalje razvija iz alata za promjenu, za diskusiju, za stvaranje novih pravila, propitkivanja bijelih laži, akumuliranja besmislica, ponavljanja, nepovjerenja, dosade, ali i novih mjesta iz kojih rastemo i širimo se. Mjesta u kojem postoje opcije, ali (ne) i mogućnosti. Mjesta u kojem je komfor ružan i glup. – objašnjava grupa.

Evo i njihove najave projekta

Mi smo Ivana Rončević, Luana Lojić, Antonio Kiselić Ledinsky i Marko Gutić Mižimakov, te želimo da nam je O manje od umnoška N-a, V-a i P-a.

Tri su faktora potrebna za stvarnu organizacijsku promjenu:

N = Nezadovoljstvo sa stvarima kakve jesu sada;

V = Vizija onoga što je moguće;

P = Prvi konkretni koraci koji vode ka toj (novoj) viziji

Ako je umnožak ovih faktora veći od

O = Otpor
onda je promjena moguća.