Preskočite na glavni sadržaj

'Vrati se i kaži zbogom' – predstavljanje u ZKM-u

Koncertno čitanje i promocija knjige 'Vrati se i kaži zbogom' Raphaëlle Oskar i Srđana Sandića održat će se  u Zagrebačkom kazalištu mladih u ponedjeljak, 2. ožujka, u 18 sati. O knjizi će govoriti Jadranka Pintarić, Irena Matijašević i Irena Vrkljan.
vrijeme: 02.03.2015. 18 h
mjesto: Zagreb; Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7
url: http://www.zekaem.hr/

Hrvatsko društvo pisaca, prosinac 2014.

Knjiga 'Vrati se i kaži zbogom' autora Srđana Sandića i Raphaëlle Oskar je literarni i izvedbeni tekst nastao eksperimentalnom formom poetskog dijaloga.

O knjizi su pisali književnica Irena Vrkljan, teatrolog Darko Lukić s Akademije dramske umjetnosti, književnica i urednica na HRT-u Irena Matijašević te urednica izdanja, književnica i književna kritičarka Jadranka Pintarić.

'Bilo mi je zanimljivo čitati ovaj tekst zbog pokušaja da ne shvatimo kada govori muškarac, a kada govori žena; što znači ukinuće spolova, a to je nešto novo! Neće biti jednostavno za čitatelje, no njima više ništa nije jednostavno; ali u ovim vremenima je takav eksperiment važan, i potreban. Naravno da sam ja neka druga generacija, ali me baš zbog toga zanima kako ova nova vidi naš svijet i kako zbog tih novih vremena pokušava naći i novi izraz.' Irena Vrkljan