Preskočite na glavni sadržaj

Teatar &TD predstavlja projekt o obiteljskim umjetničkim suradnjama

Makedonski umjetnici, Dragana Zarevska i Aleksandar Georgiev pokrenuli su umjetnički projekt znakovitog naziva 'Ludilo je u obitelji', unutar kojeg se bave istraživanjem i poticanjem obiteljskih suradnji u području izvedbenih umjetnosti. Zainteresirani mogu postati dio projekta slanjem svojih obiteljskih fotografija umjetnicima te dolaskom 27. veljače, u 19 sati, u polukružnu dvoranu Teatra &TD na prezentaciju projekta i druženje u atmosferi dnevnih boravaka…
vrijeme: 27.02.2015. 19 h
mjesto: Zagreb; Teatar &TD, Savska 25
url: http://www.sczg.unizg.hr/

O projektu:

Od 20. veljače D. Zarevska i A. Georgiev borave na rezidenciji u Teatru &TD na razvoju kazališnog dijela projekta.

Inspirirani Georgievim samostalnim projektom s vlastitom majkom iz 2014., umjetnici su pokrenuli platformu koja se sastoji od online arhiva obiteljskih umjetničkih suradnji i kazališne izvedbe.

Kao što su ludilo i ljepota u nekim obiteljima nasljedni, tako je vrlo moguće da i nagon za scenskim izvođenjem bude nasljedan u obitelji, no da su samo jedan ili dva član obitelji uistinu i zainteresirani za izvođenje. Ostatak obitelji to možda ne razumije, izvedbene umjetnosti su im dosadne, previše intelektualne, udaljene, sterilne, mrtve, prelagane da bi bile pravi posao, lijepe, ali besmislene, preteške da bi se fizički realizirale… Stoga Zarevska i Georgiev predlažu jednostavan alat koji nadoknađuje nedostatak komunikacije između   izvođača i ostatka obitelji, te predlažu da svaki izvođač surađuje s članovima svoje obitelji. Shaw je jednom izjavio da ako se ne možemo riješiti obiteljskih kostura, onda bismo ih barem trebali natjerati da plešu.

Postanite i Vi dio projekta, pošaljite svoje obiteljske fotografije na zarevska@gmail.com i pridružite se 27. veljače u 19 sati u polukružnoj dvorani Teatra &TD na  prezentaciji projekta i druženju u atmosferi dnevnih boravaka, baka, teta, stričeva i strina, dalekih rođaka iz Njemačke s kojima smo jeli napolitanke, ispijali sokove i gledali fotografije u fotoalbumu.

Projekt je dio međunarodnog programa apap -  Performing Europe koji se bavi unapređenjem izvedbenih umjetnosti, a podupire ga Europska komisija – Kultura 2007-2013.