Preskočite na glavni sadržaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Fundación Mainel

Zaklada Mainel (Fundación Mainel ) je od 1990. g. aktivna u poticanju kulturnog razvoja među mladim umjetnicima i publikom. Područja djelovanja Zaklade su: vizualna umjetnost, kulturni menadžment, društvena uključenost, korištenje informacijske i komunikacijske tehnologije u umjetnosti, uključivanje mladih u kulturu. Rok za prijave je 1. listopada 2015.
prijava: 01.10.2015
mjesto: Budapest, Hungary
url: http://www.trafo.hu/

Zaklada Mainel (Fundación Mainel) je od 1990. g. aktivna u poticanju kulturnog razvoja među mladim umjetnicima i publikom. Područja djelovanja Zaklade su: vizualna umjetnost, kulturni menadžment, društvena uključenost, korištenje informacijske i komunikacijske tehnologije u umjetnosti, uključivanje mladih u kulturu.

Zaklada ima iskustva u organiziranju kulturnih događaja i uključenosti u projektne suradnje:
• U sklopu ljetnih tečajeva, seminara, konferencija, izložba i publikacija okupljaju neke od vodećih umjetničkih i kulturnih stručnjaka kako bi podijelili svoje iskustvo, savjete i ideje mladim generacijama, ali i široj publici.
• Dodjeljuju nagradu za slikarstvo posebno namijenjenu umjetnicima koji još nisu primijećeni na umjetničkoj sceni
• Organiziraju događaj Coloquios de Cultura Visual Contemporanea kojim nastoje približiti široki raspon aktualnih umjetničkih pitanja studentima uz pomoć uglednih umjetničkih aktera, menadžera i predavača.
• Kao nevladina razvojna agencija organiziraju događaje koji povezuju kreativno izražavanje i društvena pitanja te na taj način surađuju s partnerima u Latinskoj Americi, Africi i Aziji.
• Bave se pitanjem korištenja informacijskih i komunikacijskih tehnologija u kulturnom sektoru što je jedan od predmeta kontinuiranog istraživanja i prakse.

Zaklada je otvorena za sudjelovanje u projektu kao nacionalni partner, ali ne u ulozi voditelja projekta. Već su bili uključeni u projekte sa sveučilištima (Universidad Internacional Menéndez Pelayo), komercijalnim umjetničkim galerijama, umjetničkim i dizajnerskim udrugama, izdavačima, međunarodnim nevladinim razvojnim organizacijama itd.

Vrsta natječaja: Program Europske unije Kreativna Europa (Potprogram Kultura) - Potpora europskim projektima suradnje