Preskočite na glavni sadržaj

Osam hrvatskih filmova na festivalu u Beogradu

Film 'Takva su pravila' redatelja Ognjena Sviličića uvršten je u glavni natjecateljski program 43. FEST-a, Međunarodnog filmskog festivala u Beogradu, koji će se održati od 27. veljače do 8. ožujka, a u ostalim programima prikazat će se još sedam domaćih naslova.  
vrijeme: 27.02.2015.
mjesto: Beograd, Srbija
url: htp://www.havc.hr

Sviličićev film će se u glavnom programu natjecati s njih još četrnaest, a međunarodni peteročlani žiri odlučivat će o nagradama u kategorijama za najbolji film, najbolji scenarij, najbolju režiju, najbolju mušku ulogu, najbolju žensku ulogu i najbolji debi, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

U program Forum uvršteni su filmovi "Zagreb Capuccino" Vanje Sviličić, manjinska švicarsko-hrvatska koprodukcija "Cure - Život druge" Andree Štake te slovensko-hrvatska koprodukcija "Inferno" slovenskog redatelja Vinka Moederndorfera.

Dva filma nastala u hrvatskoj koprodukciji, "Spomenik Michaelu Jacksonu" Darka Lungulova i "Ničije dijete" Vuka Ršumovića, prikazat će se u programu Srpski film.

Program Microwave, posvećen niskobudžetnim filmovima, predstavit će film "Memoari slomljenog uma" pulskog redatelja Danila-Lole Ilića.

U hommage programu posvećenom Mileni Dravić, ovogodišnjoj dobitnici nagrade "Beogradski Pobednik" za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti, prikazat će se "Rondo" Zvonimira Berkovića. Uz Milenu Dravić, ista je nagrada dodijeljena ruskom redatelju Aleksandru Sokurovu.

FEST se održava od 1971. i do danas drži reputaciju najvažnije filmske manifestacije u Srbiji, a ovogodišnje izdanje donosi 90 premijernih i 34 reprizna filma. (Hina)