Preskočite na glavni sadržaj

Novi projekt Umjetničke galerije Dubrovnik – Muzej u pokretu

Umjetnička galerija Dubrovnik započinje s novim edukativnim projektom 'Muzej u pokretu'. Putujući je to muzej Umjetničke galerije Dubrovnik koji izlazi iz svojih uobičajenih prostora i nakratko se smješta u posve novom ne-muzejskom ambijentu. Prva postaja Muzeja u pokretu dječji je odjel Opće bolnice Dubrovnik gdje će se mališani u srijedu, 11. veljače, upoznati s radovima dubrovačkog likovnog umjetnika Pera Šantića.
vrijeme: 11.02.2015.
mjesto: Dubrovnik
url: http://www.ugdubrovnik.hr

U prvoj ovakvoj radionici, posvećenoj izložbi Pera Šantića Pažljiva kronika tišine njegove snolike slike malog formata bit će posuđene s jednog dijela izložbe postavljene u Galeriji Dulčić Masle Pulitika i na jedno popodne bit će izložene u igraonici dječjeg odjela gdje će njegovi mali privremeni stanovnici po uzoru na Šantićeve slike i sami imati priliku kreirati svoje umjetničke radove.

Postav Muzeja u pokretu je promjenjiv i čine ga odabrani eksponati iz stalnog postava ili pak privremenih izložbi Umjetničke galerije Dubrovnik, kao i razni obrazovni materijali iz popratnih programa izložbi. Muzej u pokretu posjećuje ustanove u kojima trajno ili privremeno borave određene skupine ljudi, a koji iz različitih razloga nisu u mogućnosti sami posjetiti muzej, odnosno izložbu. Najčešće su to starački domovi, različiti odjeli bolnica, zatvori, centri za rehabilitaciju, prostori udruga osoba s invaliditetom i slično. Ovisno o naravi ustanove i profilu ljudi koji tamo borave, bit će prilagođen i sam program posjeta. Uz mini izložbe koje će se donositi u te prostore, program se sastoji i od raznovrsnih edukativnih i kreativnih aktivnosti, kao što su likovne radionice, multimedijske prezentacije, radni listovi, edukativne igre, interaktivna predavanja kojima će se komunicirati i interpretirati sadržaj umjetničkih radova Muzeja u pokretu. Svrha istoga je približiti aktualna muzejska događanja muzejskoj publici neovisno o njihovim životnim okolnostima koje ih sprječavaju da ravnopravno sudjeluju u kulturnom životu ovog područja. Voditeljica je povjesničarka umjetnosti Maris Stanović.

Kontakt: edukacija@ugdubrovnik.hr

Radno vrijeme: svaki dan, osim ponedjeljka, od 10 – 16 h