Preskočite na glavni sadržaj

Monodrama 'Kurva' riječkog HNK gostuje u Beogradu

Monodrama 'Kurva' riječkog HNK Ivana pl. Zajca, nastala dramatizacijom zbirke kolumni Vedrane Rudan 'Kad je žena kurva/Kad je muškarac peder', u adaptaciji i režiji Zijaha Sokolovića te izvedbi dramske prvakinje riječkog HNK-a Olivere Baljak gostovat će u Beogradu u subotu, 7. veljače, na sceni kazališta 'Slavija'.
vrijeme: 07.02.2015.
mjesto: Berlin, Croatia
url: http://shop.gestalten.com/

Olivera Baljak u ovoj uspješnici, što je uz uvijek rasprodane izvedbe u Rijeci zabilježila i velik broj gostovanja,  tumači lik žene koja se osvrće na svoj dotadašnji život, iskreno i bez straha, sa svojim zebnjama i problemima te svjesna prolaznosti vremena, želi učiniti iskorak.  Iskreno i šokantno,  tužno i smiješno, realno i bizarno, sve se to miješa u tekstu koji se bavi neuralgičnim točkama našeg društva.

Asistentica redatelja je Nataša Antulov, oblikovatelj svjetla Predrag Potočnjak, a suradnica za kostim Manuela Paladin Šabanović. Autor songa je Sandi Bratonja, suradnica za video Tamara Dugandžija, suradnica za ples i pokret Martina Hrlić Rogić i montažerka Ana Jurčić.