Preskočite na glavni sadržaj

Najavljeno četvrto izdanje Dimensions festivala

Dimensions festival se po četvrti put vraća na jednu od najljepših svjetskih festivalskih lokacija - tvrđavu Punta Christo i obližnje plaže štinjanskog poluotoka pored Pule, a ove godine će se održavati 26. do 30. kolovoza.
vrijeme: 26.08.2015.
mjesto: Pula
url: http://www.dimensionsfestival.com

Povoljnije ulaznice za posjetitelje iz Hrvatske i regije prigodno nazvane ranograbilice stižu u prodaju 6. veljače, a s njima i šansa da domaća publika iskusi jedinstveni festivalski ugođaj uz najpovoljniju cijenu.
 
Festival poznat po intimnoj atmosferi te inovativnom i raznolikom zvuku prošle je godine posjetilo sedam tisuća ljudi iz više od pedeset zemalja svijeta. Oni su uživali u izvedbama dvjesto glazbenika koji su se izmjenjivali na maštovitim pozornicama unutar povijesne tvrđave te na dnevnoj, pozornici na plaži s pogledom na brijunski arhipelag.

Jedan od aduta Dimensions festivala svakako je i veliki koncert otvorenja u veličanstvenoj pulskoj Areni gdje smo prošle godine imali priliku vidjeti Cariboua, Kwabsa, Nilsa Frahma te svjedočiti jednom od posljednjih koncerata tandema Darkside. Svjetski poznati internet projekt Boiler Room na svojoj web stranici postavio cjelovite koncerte Cariboua i Nilsa Frahma, a upravo je snimka Caribouovog koncerta ušla u izbor najboljih Boiler Room videa 2014. godine.

Dimensions festival je prošle godine osvojio nominaciju u kategoriji najboljeg stranog festivala (Best Overseas Festival) na UK Festival Awards, te u kategoriji najboljeg malog festivala (Best Small Festival) na European Festival Awards. Dimensions festival također je već bio u borbi za ove nagrade i to za najbolji novi festival i najbolji festival europskog kontinenta 2012., te za najbolji europski festival 2013. na UK Festival Awards, te za najbolji mali festival na European Festival Awards 2013.
 
Objavljena su i prva imena glazbenika koji stižu u Hrvatsku: