Preskočite na glavni sadržaj

GMK: Otvoreni studio - Dina Karadžić

Prostor Galerije Miroslav Kraljević, od 2. do 21. veljače, pretvara se u radni, umjesto reprezentacijski prostor, čime se naglašavaju procesualni i istraživački aspekti pojedinih projekata. Otvoreni studio u veljači postaje prostor za rad i diskusiju umjetnice Dine Karadžić i kustosica Irene Borić, Martine Kontošić i Renate Šparada.
vrijeme: 02.02.2015.
mjesto: Zagreb; Galerija Miroslav Kraljević, Šubićeva 29
url: http://www.g-mk.hr
Format otvorenog studija predstavlja istraživačku fazu net.cube projekta koji sustavno prati i potiče umjetničko Internet stvaralaštvo unutar hrvatskog konteksta. Cilj je osigurati uvjete za umjetničke internetske projekte i razvoj domaćeg internetskog stvaralaštva, njegovo kontekstualiziranje i mapiranje. Tematski fokus je razgradnja digitalne 'bijele kocke' i poticanje umjetničkih projekata koji se bave cyberspace-om kao prostorom reprezentacije. Povlačenjem analogije između 'bijele kocke' i cyperspace-a, net.cube analizira kako nevidljivi zidovi internetske galerije izloženim radovima daju dodanu vrijednost i preslikavaju autonomiju materijaliziranog prostora galerije.

U okviru istraživačke faze, ostvarene sudjelovanjem u projektu Otvoreni studio, bit će predstavljen rad multimedijalne umjetnice Dine Karadžić.

Unutar Otvorenog studija održava se čitalačka večer, 11. veljače, u 18 sati.
Predstavljanje rada Dine Karadžić i net.cube projekta održat će se 21. veljače, u 19 sati.
 
Radno vrijeme galerije:
pon/uto/čet/pet/ 14-20 / sub 11-14
Više o projektu - ovdje.