Preskočite na glavni sadržaj

'Cul De Sac – Orkestar za ubrzanu evoluciju' u Rijeci

Eksperimentalni free jazz orkestar Cul-de-Sac, u postavi od 10 glazbenika koju čine bivši i sadašnji članovi Haustora, Trobecovih Krušnih Peći, Peach Pita, Franz Kafka Ensembla, Brujača, Pink Noise Quartet, itd., te podržani duhom Dragana Pajića - Paje, jednog od utemeljitelja i najznačajnih predstavnika zagrebačke improvizacijske scene, posjetit će Rijeku u petak, 6. veljače.
vrijeme: 06.02.2015. 20 h
mjesto: Rijeka; O.K.C. Palach, Kružna 8
url: http://www.palach.hr

Kako se radi o kolektivu koji istražuje razne oblike umjetnosti, uz sam koncert ćemo razgledati vizualne radove Nikole Vincelja Jinksa te fotografije iz bogate biografije benda, kao i sudjelovati u diskusiji. Kroz galeriju i prvu koncertnu dvoranu imat ćete prilike prisustvovati:

20.00 Izložba plakata i grafika : Nikola Vincelj Jinks @ Galerija S.K.C. (Palach)
21.00 Diskusija „Improvizacija i orijentacija u glazbi, a može i šire“
23.00 Koncert 'Cul-De-Sac', Orkestar za ubrzanu evoluciju

Dizajner plakata i omota Cul-De-Sac izdanja, Nikola Vincelj je vizualni umjetnik čiju ćemo retrospketivu radova pregledati na zidovima studentske galerije. Ovaj uvod će nas vratiti na sam početak benda te kronološki vizualno provesti kroz sve ključne trenutke ovog legendarnog jazz impro orkestra koji kako bi Pajo rekao „ne postoji“ već 30 godina.

Ulaznice se mogu u pretprodaji po cijeni od 35kn, nabavljive su na šankovima Palacha i Beertije/Klub.a te online putem sustava entrio.hr. Ulaz na dan koncerta će iznositi 50 kn.