Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za prijavu projekata/programa za 2. Legendfest

2. Legendfest – festival legendi, mitova i priča Zagrebačke županije, koji se održava u starom gradu Lukavcu od 29. do 31. svibnja, poziva na prijivu projekata / programa. Rok za prijavu je 20. travnja.
vrijeme: 29.05.2015.
prijava: 20.04.2015
mjesto: Lukavac
url: http://legendfest.hr
Festival će organizirati zagrebačka udruga Val kulture u suradnji sa Muzejom Turopolja te uz potporu Grada Velike Gorice, TZ Grada Velike Gorice , Zagrebačke županije, , TZ Zagrebačke županije i drugih pokrovitelja i sponzora. Festival nije natjecateljskog karaktera.

Festival Legendfest događa se i u Istri, u gradiću Pićnu, već 9 godina za redom, kao jedan multimedijalan i interaktivan spoj i prikaz nematerijalne baštine kroz izričaje kulture i umjetnosti. Ove godine istarski Legendfest slavi 10. godina a 'mlađi brat' zagrebačke županije svoj 2. rođendan.

Za trajanja festivala, Stari Grad Lukavec  biti će odjeven u stare narodne nošnje i tkanine. Uz neodoljive mirise i okuse lokalnih specijaliteta iz kutaka će viriti razni stari i arhaični ukrasi, narodno pismo i riječ, mistika, priče, legende, alkemije, vještičarenja .... te zvuci turopoljske melodije. Starim dvorcem tako hodaju coprnice, moguti, vojnici, vitezovi, patuljci vještice, čarobnjaci, vile, Turci,  plemići, carevi, biskupi, zmajevi ....
 
Prostori dvorca Lukavca, livade i šume u okolici ispunjeni su raznolikim sadržajima, kao npr. pjesnicima koji recitiraju, pripovjedačima, malim narodnim  skečevima i predstavama, glazbenim i plesnim točkama, čaranjem i gatanjem, lovom na vještice, potragom za blagom i nizom iznenađenja.

Legendfest se u proteklih 9 godina pokazao posebno interesantnim djeci posjetiteljima koja su se mogla uvijek uključiti u radionice i tako sudjelovati u izvođenju predstava, crtanja ili izraziti vlastitu kreativnost, kroz pripreme sa stručnim voditeljima. Ove se radionice odvijaju kroz dan i potpuno su besplatne, kao i cjelokupni program.

Središnja tema ovogodišnjeg Legendfest-a Zagrebačke županije su Coprnice i sve priče, legende, mitovi o njima, prvenstveno vezani uz Turopolje i Zagrebačku županiju imaju prednost pri odabiru, ali prihvaćaju se i teme koje mogu sadržavati teme :
 - Coprnice/vještice, čarobnjaci, mistična bića, duhovi
- alkemičari, plemići, vojskovođe
- legende i mitovi Turopolja, zagrebačke županije
- Grička vještica
- Kravata
- Stare priče, običaji, navade, izričaji

Ovim putem pozivaju se umjetnici iz bilo kojeg područja umjetnosti da prijave svoje projekte najkasnije do 20. travnja 2015. godine na adresu:

Val kulture, Rim 50, 10000 Zagreb (za Legendfest)
+385915794791
info@legendfest.hr
valkulture@hi.t-com.hr
 ili
Kulturni centar Kalvarija, Kalvarija 8, 51000 Rijeka (za Legendfest)
+385912538991
ri.teatar@ri.t-com.hr
 
Prijava mora sadržavati :
1. Podatke o nositelju programa/projekta
2. Kratki opis programa/projekta, a uskladu s mogućnostima (slikovni ili video materijal)
3. Eventualne financijske ili neke druge posebne zahtjeve ili potrebe za izvedbu programa.
 
Do 10. svibnja 2015. odlučiti će se o prihvaćenim projektima, koje će se moći vidjeti na ovogodišnjem Legendfestu Zagrebačke županije.