Preskočite na glavni sadržaj

Zagrebački komorni orkestar - 10 godina s vama

Svečani obljetnički koncert Zagrebačkog komornog orkestra, pod umjetničkim vodstvom proslavljenog ruskog dirigenta i violinista Maxima Fedotova, održat će se u srijedu, 28. siječnja, u 19,30 sati, u KD Vatroslava Lisinskog. Kao solisti pridružit će se i pijanistica Galina Petrova i sopranistica Eunsil Kang.
vrijeme: 28.01.2015. 19,30 h
mjesto: Zagreb; KD Vatroslava Lisinskog
url: http://www.lisinski.hr

Na programu su djela J. S. Bacha, W. A. Mozarta, O. Respighija, C. Saint-Saënsa i A. Piazzolle.

Zagrebački komorni orkestar čine glazbeni entuzijasti koji izvodeći baroknu, klasičnu i suvremenu glazbu žele široj publici predstaviti bogatstvo i ljepotu ozbiljnih nota.

Violinisti Mladen Dervenkar i Marko Mađarić, okupili su 2004. petnaest mladih vrhunski obrazovanih gudača s Muzičke akademije u Zagrebu i nanovo pokrenuli Zagrebački komorni orkestar koji je Rudolf Matz okupio još davne 1937. godine s idejom da nastave tradiciju zagrebačke violinističke škole.

Kvaliteta dosadašnjeg djelovanja ZKO-a prepoznata je u suradnji sa solistima poput Maxima Fedotova, Monike Leskovar, Galine Petrove, Davida Geringasa, Francoisa Weigela i drugih. Orkestru su značajno doprinijeli i dosadašnji voditelji Diane Pascal, Tonko Ninić, Orest Shourgot i Sergej Evseev. Posebnu važnost za ZKO ima trajna suradnja i prijateljstvo s ruskim virtuozom Maximom Fedotovim, koji je od samog početka djelovanja orkestra počasni voditelj, a od 2009. godine i umjetnički direktor međunarodnog festivala Musica Maxima u organizaciji Zagrebačkog komornog orkestra.