Preskočite na glavni sadržaj

Japanska post-rock institucija 'Mono' na Impulse festivalu u Rijeci

Drugi headliner Impulse festivala je japanski post-rock bend 'Mono' koji će nastupiti u srijedu, 22. travnja, u OKC-u Palach. U sklopu svoje europske turneje po prvi put će svirati u Rijeci, gdje će promovirati svoja dva studijska EP-a 'The Last Dawn' i 'Rays of Darkness', izdana u studenom 2014. godine.
vrijeme: 22.04.2015.
mjesto: Rijeka; Palach
url: http://www.skc.uniri.hr/

Mono je jedan od nekoliko bendova koji su definirali suvremeni post-rock, svoj stil su izgradili nizom albuma obilježenim instrumentalnom, atmosferičnom, na momente i filmičnom glazbom, a ako bi iz bogatog opusa trebali izabrati jednu ploču, preporuka je sjajni  Holy Ground: NYC Live With The Wordless Music Orchestra, live album iz 2010. na kojem bend svira u pratnji 24-članog orkestra.

Njihovi su live nastupi intenzivni, intimni i izrazito emotivni, a u zvuku im se prepoznaju shoegaze i noise utjecaji uz one eksperimentalnog rocka te klasične i suvremene ozbiljne glazbe. Okosnica Mono zvučnih performansa je ekstremna dinamika, gdje melodična i atmosferična putovanja često završavaju u buci i kaosu.

Podsjetimo, iza naziva Impulse (20. 4. 2015. - 26. 4. 2015.) stoji višednevno festivalsko događanje kojem je osnovni cilj promocija urbane kulture, posebno njenog glazbenog segmenta. U sedam proljetnih dana u Rijeci će se održati niz manifestacija koje kroz različite medije i umjetničke forme promišljaju glazbu i otvaraju nove, drugačije poglede. Impulse festival drugu godinu za redom organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.


Prodaja ulaznica je putem Entrio.hr sustava.
Pretprodajna cijena ulaznice od ponedjeljka, 26.01. iznosi 75,00 kuna.
Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 100,00 kuna.