Preskočite na glavni sadržaj

Koncert zadarskih klarinetista

U četvrtak, 22. siječnja, na rasporedu je prvi koncert iz ciklusa Mladi zadarski glazbenici u Koncertnoj sezoni 2014. /2015. U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, u 20 sati, nastupit će dva mlada zadarska klarinetista, Ante Buturić i Ivan Andrijević, trenutno studenti 5. i 3. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
vrijeme: 22.01.2015. 20 h
mjesto: Zadar; Svečana dvorana Sveučilišta
url: http://www.hnk-zadar.hr

Uz klavirsku pratnju pijanista i profesora - korepetitora na zagrebačkoj Akademiji, Ivana Batoša, nadareni će zadarski klarinetisti izvesti Sonatu za klarinet i klavir njemačkog majstora Paula Hindemitha, Scherzo Phila Cardewa, Concertino za klarinet i klavir Carl Maria von Webera, Allegro iz Koncerta za klarinet i klavir francuskog neoklasicista Jeana Francaixa, Hommage Manuelu de Falli iz pera Bele Kovacza, Solo de concours Andrea Messagera i zajedničku točku, Hameum suitu Ante Grgina i Božidara Miloševića.

Oba glazbenika izuzetno su aktivna na zadarskoj glazbenoj sceni još od srednjoškolskih dana. Ante Buturić je tijekom školovanja u GŠ B. Bersa u Zadru sudjelovao na brojnim natjecanjima i osvojio prvu, drugu i treću državnu nagradu.

Radeći na Akademiji s prof. Davorom Rebom, 2014. godine osvojio je 3. nagradu na Međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu.

Tri godine mlađi, Ivan Andrijević, također je tijekom školovanja u GŠ B. Bersa osvajao prve i druge nagrade kako na regionalnim tako i državnim natjecanjima. Na Akademiji studira u klasi prof. Milka Pravdića, a od uspjeha tijekom studija valja izdvojiti 2. nagradu na Međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu 2014.

Andrijević i Buturić prvi puta nastupaju u ciklusu Mladi zadarski glazbenici. Kroz cjelovečernji koncert zadarska će publika imati priliku pobliže upoznati glazbenike koji svojim dosadašnjim rezultatima daju zaključiti da će uz daljnji predani rad biti među sve većom i većom skupinom zadarskih glazbenika zavidnih umjetničkih dometa.

Cijena ulaznice: 15,00 kn. Prodaja karata: blagajna HNK Zadar od 11 do 13 i 18 do 20 h te sat vremena prije početka koncerta pred koncertnim prostorom.