Preskočite na glavni sadržaj

Lauba - Kuća za ljude i umjetnost traži nove volontere

Program volontiranja u jedinstvenom prostoru Laube pruža priliku mladim ljudima za stjecanje praktičnog iskustva. Zainteresirani se mogu prijaviti do 25. siječnja.
prijava: 25.01.2015
mjesto: Graz, Austria
url: http://www.camera-austria.at/
Program je  namijenjen mladim ljudima različitih struka i različitih interesa koji su ili već završili studij ili još uvijek studiraju. Za volontiranje se mogu prijaviti svi zainteresirani, a cilj je stvoriti tim ljudi koji dolaze iz različitih područja: povijesti umjetnosti, likovnih umjetnosti, dizajna, arhitekture, filozofije, sociologije, pedagogije, komunikologije, režije, snimanja i ekonomije te se svakome nudi i odabir zadataka prema vlastitim interesima.

Program traje tri mjeseca i uključuje: pripremu izložbenog prostora prije otvaranja, čuvanje umjetnina, vodstva, uređivanje društvenih mreža i web stranice, odnose s javnošću, vođenje kreativnih radionica za djecu i sudjelovanje u postavljanju izložbi.

Radno vrijeme Laube je od 14:00 do 22:00 sata tijekom tjedna, subotom od 11:00 do 22:00 sata. Nedjeljom je Lauba zatvorena. Radno vrijeme sudionika i sudionica u Programu volontiranja je tri do četiri puta tjedno po četiri sata dnevno. Svaki sudionik radi u jednoj od dvije smjene, ovisno o unaprijed dogovorenom rasporedu.
 
Sve započinje uvodnim sastankom dana 28.siječnja 2015. i potpisivanjem volonterskog ugovora na tri mjeseca. Prvih tjedan dana novi volonteri će raditi u smjeni s iskusnim volonterima iz prošlog ciklusa te će s njima proći jedan dio edukacije. Nakon uspješno završenog programa volontiranja, volonteri će dobiti certifikate o volontiranju i preporuke.
 
Prijava mora sadržavati:
- Obrazac za prijavu koji se nalazi na www.lauba.hr  
- Motivacijsko pismo ne bi trebalo sadržavati više od 3 000 znakova, uključujući razmake. Preporuča se jednostavna forma pisma koja jasno razlaže vašu motivaciju i interes za prijavu. Potrebno je posebno naglasiti ukoliko vas zanima neko područje rada: radionice sa djecom, javna vodstva, rad na internetskim stranicama, izrada dokumentacije, odnosi sa javnošću, dokumentiranje radova, snimanje...
- Životopis valja pravilno formatirati: u njemu treba navesti popis relevantnih informacija vezanih uz obrazovanje kandidata, radno iskustvo i vještine. Preporuča se europski format životopisa.
- Fotografija
 
Prije dolaska na potpisivanje ugovora, kandidatima se preporučuje da se pripreme i upoznaju sa zbirkom, izložbama i umjetnicima s kojima Lauba surađuje, ukoliko s njom nisu otprije upoznati.

Prijave se šalju isključivo mailom  na adresu: internships@lauba.hr
Rok za prijave: 25.siječnja 2015.
Objava rezultata: 27.siječnja 2015.
Uvodni sastanak 28.siječnja 2015.