Preskočite na glavni sadržaj

Predavanje Ingeborg Fülepp 'Sinergija slike i zvuka u umjetnosti'

Filmaktiv poziva na predavanje Ingeborg Fülepp 'Sinergija slike i zvuka u umjetnosti kroz povijest/ 'Mediji u pokretu' (Media in Motion), koje će se održati u petak, 16. siječnja, u 20 sati, u Galeriji Filodrammatica u Rijeci.
vrijeme: 16.01.2015. 20,00
mjesto: Ljubljana, Slovenia
url: http://www.gibanica.eu/gibanica-2013-awards
Predavanje je zamišljeno kao prezentacija i strukturalna analiza umjetničkih radova Heika Daxla i Ingeborg Fülepp koji su 1990. godine osnovali nezavisnu organizaciju Media in Motion sa ciljem promocije najvrijednijih i za povijest medija najznačajnijih kreacija. Organizaciju su zajedno vodili do smrti Heika Daxla 2012. godine. Ingeborg Fülepp nastavila je samostalnim radom šireći uz vlastitu kreaciju područje svog interesa i na domene i aktivnost sličnih profila.

Uz projekcije interaktivnih video instalacija, scenografskih video projekata nastalih u suradnji sa Studiom za elektroakustičku glazbu berlinske Akademie der Künste prikazat će se  i 15 minutni video rad 'Le Cinema le Train' koji je Heiko Daxl ostvario u suradnji s kompozitorom Tobias P.M. Schneidom 2004. godine.

Više informacija na: www.mediainmotion.de