Preskočite na glavni sadržaj

Krešimir Bedek otvara Koncertnu sezonu u Susedgradu

U srijedu, 14. siječnja, u 19,30 sati, u velikoj dvorani CZKIO Susedgrad (Argentinska 5, Gajnice) koncert za gitaru izvest će Krešimir Bedek. Na programu su djela Raka, Koškina, Llobeta i Milottija, a ulaz je slobodan!
vrijeme: 14.01.2015. 19,30 h
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://zagrebdox.net/
 
Krešimir Bedek (Zagreb, 1981.) dvostruki je laureat prestižnog međunarodnog natjecanja Printemps de la guitarre (Charleroi, Belgija, 2006. i 2008.) i pobjednik je međunarodnih gitarističkih natjecanja Guitar and Chamber Music Festival Zwolle (Nizozemska) i Scharpach gitaar concours (Enschede, Nizozemska), oboje 2006, Guitarmania (Almada, Portugal, 2007.) te Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona Miguel Llobet (2008.).


Gitaru započinje učiti sa šest godina. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2005. u klasi D. Petrinjaka. Usavršavo se na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu u klasi proslavljenogagitarista i pedagoga Z. Dukića te je magistrirao 2008. godine, sa završnim koncertom u čuvenom Concertgebouw. Nastupao je u Hrvatskoj, Nizozemskoj, Belgiji, Njemačkoj, Sloveniji, Izraelu, Portugalu, Španjolskoj, Estoniji i Rusiji, solistički, uz orkestre i u različitim komornim sastavima. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja u Hrvatskoj i u inozemstvu. Na 42. tribini mladih umjetnika Darko Lukić osvojio je glavnu nagradu te nagradu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Zaposlen kao asistent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu primio je Godišnju nagradu Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu za 2010. godinu.