Preskočite na glavni sadržaj

Diplomske predstave 26. generacije škole glume Ri Teatra

U četvrtak, 15., u petak, 16., u subotu, 17., te u nedjelju, 18. siječnja, u 20 sati, u Kulturnom centru Kalvarija bit će izvedene dvije diplomske predstave 26. generacije škole glume Ri Teatra, po broju polaznika, najbrojnije do sada.
vrijeme: 15.01.2015. 20 h
mjesto: Rijeka, Kulturni centar Kalvarija, Kalvarija 8
url: http://www.ri-teatar.hr/

15. siječnja je premijera, a 16. repriza predstave simboličnog naziva “Helex”, rađenu prema tekstovima Tamare Bach, Vedrane Rudan, Edvarda Albeeja, Drage Gervaisa i mnogih drugih. Ovdje je riječ o klasičnoj diplomskoj predstavi u kojoj je svaki polaznik pripremao sa svojim voditeljem svoj zasebni monolog, kojeg je sam i odabrao, te se na kraju sve skupa ujedinilo u jednu cjelinu znakovitog naziva “Helex”.

U predstavi “Helex” sudjeluju: Martina Genda, Nina Petelin, Kristijan Petelin, Noela Alić, Ira Fabrio, Isidora Mijanović, Angela Stipić, Glorija Nullleshi, Rea Babin, Barbara Matajčić, Barbara Jerković, Nina Šapić, Dona Rakipov I Dorotea Jerčinović

U subotu, 17. i u nedjelju, 18. siječnja na programu je predstava “Teatar i mi u njemu”. Ovdje je riječ o predstavi koja je istovremeno i edukacijska, ali i kazališna, zamišljena je da bude duhovita i zabavna, a da istovremeno servira niz zanimljivih informacija iz područja scenske umjetnosti. Proces nastanka kazališne predstave, gledatelju je zapravo misterij. Što se događa u mjesec ili dva prije nego publika sjedne u kazališnu dvoranu kako bi gledala gotovu predstavu gledateljima je nepoznato, stoga će ova predstava pokušati razotkriti te “male tajne”.

U predstavi “Teatar i mi u njemu” sudjeluju: Lara Krizmanić, Alen Rizvić, Gracija Dekanić, Paola Lukić, Jasna Jeličić, Desi Mistura, Ivan Raffaelli, Patricija Zubalić, Matea Mraković, Tanja Pejkanović, Nikolina Stojković, Mate Vidović, Dorotea Burić

Obje diplomske predstave je režirao Bojan Lakoš uz asistenciju mladih glumica Ri Teatra, Ana Marije Rakitić i Sanje Šamanić.

Ovim dvjema predstavama ujedno završava 26. generacija škole glume Ri Teatra, koja je tijekom protekla 4 mjeseca u vikend radionicama uvježbavala razne glumačke tehnike, pripremala se za upis na Akademiju dramskih umjetnosti, te za praktični rad u Ri Teatru.

Upisi:

27. generacija škole glume Ri Teatra (za starije od 17 godina) počinje s radom početkom veljače 2015., a upisi su nedjeljama - 18. i 25. siječnja 2015., te 1. veljače 2015., u 15 sati, u Kulturnom centru Kalvarija, Rijeka. Detaljnije informacije o radu škole glume Ri Teatra možete dobiti na tel. 051/375-866 ili gsm. 091/ 253-8991.

Izvor: Ri Teatar – Kulturni centar Kalvarija