Preskočite na glavni sadržaj

Seminar čembala u Splitu

Na Umjetničkoj akademiji u Splitu će se 19. prosinca održati jednodnevni seminar čembala pod vodstvom izraelske profesorice Marine Minkin. Seminar je namijenjen svim polaznicima glazbenih škola, muzičkih akademija, profesorima te svim ostalim zainteresiranima za ovaj instrument.
vrijeme: 19.12.2014.
mjesto: Split; Umjetnička akademija u Splitu
url: http://www.umas.hr/

Izraelska čembalistica, Marina Minkin, rođena u Ukrajini, a emigrirala u Izrael 1981. Diplomirala je glasovir i čembalo na Sveučilištu u Bostonu i Muzičkoj akademiji u Jeruzalemu. Godine 1998. je doktorirala (prof. Mark Kroll) na odjelu Povijesnog izvođenja sa temom Život i djelo talijanske skladateljice Anne Bon. Marina Minkin je osnivačica i direktorica ansambla Ad libitum, koji sa glazbenicima iz Amerike i Izraela izvodi glazbu na starim instrumentima. Među posljednjim nastupima bilježe se oni na Festivalu u Montrealu, na Maestro festivalu i festivalu Abu Gosh u Izraelu i na Ogunquit festivalu komorne glazbe u Maine (SAD). 2009. godine izabrana je za umjetničku direktoricu Yehiam Renaissance festivala u zapadnoj Galileji u Izraelu. Od snimljenih nosača zvuka , Glazba za čembalo izraelskih skladatelja, album Bach&Bach, a tu su i brojne snimke za WGBH radio postaju u Bostonu i Kol Israel, radio postaju u Izraelu. Marina Minkin redovno podučava cembalo i baroknu glazbu na: Tel-Aviv University, Buchmann-Mehta School of Music, Israeli Conservatory i Jezreel Valley Art Center.

Prijava na seminar izvršava se putem e-maila: info@gmsplit.hr. Kotizacija za seminar iznosi 250,00 kn i plaća se prije početka seminara.

Izvor: MIC