Preskočite na glavni sadržaj

Božićni koncert Zagrebačke filharmonije

U petak, 19. prosinca, s početkom u 19,30 sati, na velikoj sceni Dvorane Lisinski nastupit će mladi bariton Leon Košavić te članice Djevojačkog zbora Zvjezdice pod vodstvom maestra Lorisa Voltolinija.
vrijeme: 19.12.2014. 19,30 h
mjesto: Zagreb; KD Vatroslava Lisinskog
url: http://www.zgf.hr

U mnoštvu blagdanskih događanja, Božićni koncert Zagrebačke filharmonije pozicionirao se kao nezaobilazno kulturno događanje za one koje vole zvuk tradicionalnih božićnih pjesama u filharmonijskoj izvedbi. Ove godine orkestar će izvesti i glazbeni ulomak iz popularnog Orašara. Svaki stavak ovog najprikazivanijeg, a po mnogima i najljepšeg baleta, tako se savršeno uklapa u prosinačko vrijeme - orkestar Zagrebačke filharmonije izvedbom 1. orkestralne suite za posjetitelje koncerta oživit će ovu plesno-glazbenu bajku iz skladateljskog pera velikog Čajkovskoga. Koncert se održava u sklopu filharmonijskog Bijelog ciklusa.
 
Program je to koji će  glazbom u božićnu priču uvesti i one koje, unatoč okićenim ulicama i predblagdanskoj vrevi,  taj duh još nije stigao obuzeti. Uz anđeoske glasove zagrebačkih Zvjezdica i topli bariton Leona Košavića, u pratnji Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Lorisa Voltolinija, božićne pjesme dobit će jednu sasvim drugačiju „notu“.   

Izvor: MIC