Preskočite na glavni sadržaj

Maja Kalogera / H:U:G:

Danas, 18. prosinca, u 19 sati, u Galeriji Nano, otvara se izložba / robotička instalacija Maje Kalogere pod nazivom 'H:U:G:'. Izložba se može pogledati do 20. prosinca.
mjesto: Zagreb; Galerija Nano, Gajeva 26
url: http://artenativa.hr
Projekt H: U: G: istražuje raznoliku paletu naših osjetila dodira putem robotske i izvedbene instalacije. Projekt se igra s isprepletenim pojmovima interakcija kao što su interakcija čovjeka s čovjekom, te interakcija čovjeka i stroja. H: U: G: projekt uvodi haptički umjetnički koncept putem reaktivne dinamičke površine, koja nam nudi dodir i zagrljaj.


Maja Kalogera je intermedijska umjetnica na intersekciji umjetnosti i tehnologije. Diplomirala je na Arhitektonskom Fakultetu u Zagrebu. Bavi se sa generativnim videom, eksperimetalnim filmom, prostorom, internetom i programiranjem. Sudjelovala je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama i novo medijskim festivalima u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je Turbulence.org nagrade, najstarije i najeminentnije net.art nagrade 2011., te ARCO Art Fair Vocento nagrade ‘Art of exhibiting Art online’ 2009.