Preskočite na glavni sadržaj

'Studije o drhtanju' Damira Očka u Dublinu

Samostalna izložba 'Studije o drhtanju' Damira Očka otvorena je u Temple Bar Gallery + Studios u Dublinu. Kustosica izložbe je Rayne Booth, a izložba će biti otvorena do 25. siječnja 2015.
vrijeme: 21.11.2014.
mjesto: Dublin: Temple Bar Gallery + Studios 5-9 Temple Bar
url: http://www.templebargallery.com
'Studije o drhtanju' dio su šireg Očkovog projekta u kojemu umjetnik nastavlja istraživanje ekstremnih figura tijela. U ovom projektu, stvarajući dijalog između filma, poezije, notnih zapisa, objekata i crtanja, umjetnik istražuje središnju temu; drhtanje tijela kao metaforu za otpor i nemir.
Glavni element izložbe je film 'TK' (2014), čiji naslov potiče od fonetskog opisa zvuka ugriza ili udarca kamena o kamen. U filmu promatramo likove koji nagi stoje na zaleđenom zimskom krajoliku, pokušavajući se prisiliti da budu mirni, no nisu u mogućnosti kontrolirati pokrete svoga tijela i oduprijeti se drhtanju. Ti prizori ispresijecani su snimkama čovjeka koji boluje od Parkinsonove bolesti i drhtavom rukom pokušava zapisati riječi pjesme.

Kombinirajući glazbu, kolaž, arhitektonske intervencije, 'Studije o drhtanju' rastežu uobičajeni filmski prostor stvarajući hibridno djelo u kojemu jednaku težinu imaju i film i istraživanje i poezija.
 
Kustosica izložbe je Rayne Booth, a izložba će u Temple Bar Gallery + Studios biti otvorena do 25. siječnja 2015. Inače, Očko je bio na rezidenciji u Temple Bar Gallery + Studios 2011. godine. Film 'TK' nastao je u produkciji Kreativnog sindikata.