Preskočite na glavni sadržaj

Ana Petrović / Balon s rupom

U Galeriji Vladimir Bužančić Centra za kulturu Novi Zagreb, u utorak, 2. prosinca, u 19 sati, otvara se izložba multimedijalne umjetnice Ane Petrović pod nazivom 'Balon s rupom'. Izložba se može pogledati do 18. prosinca.
vrijeme: 02.12.2014. 19,00
mjesto: Canada
url: http://nac-cna.ca/en/dance/2012-2013
Samostalna izložba multimedijalne umjetnice Ane Petrović rezultat je međuinstitucionalne suradnje HDLU-a Osijek i Galerije Vladimir Bužančić sa svrhom doprinosa i poticaja međusobnoj razmjeni ideja i iskustava. 


Ideja radova izložbe Balon s rupom, a riječ je o knjigama umjetnika, jest u kontekstu vizualne spoznaje istražiti mogućnost izrecivosti pojmova ništa i nešto. Tragovi crnog markera na bijelom papiru se mogu tumačiti kao 'nešto na ničemu', ali isto tako i kao 'ništa na nečemu', jer je bijelo kombinacija svih boja, a crno njihova lišenost. Sam odabir bijele i crne, kao krajnje kromatske redukcije vizualnog sadržaja, te procesualnost evidenta u postupku nanošenja linija markerom i  listanju knjige, simbolički i metaforički ukazuju na kretanje između dvije krajnosti: svjetla i tame, znanja i neznanja, postojanja i nepostojanja itd. 

Ana Petrović rođena je 1985. godine u Bjelovaru. Godine 2011. diplomirala je na Umjetničkoj akademiji Osijek, pod mentorstvom doc. Vladimira Freliha, gdje danas i radi kao asistentica na području animiranog filma i novih medija.  Članica je HDLU-a Osijek, te fotografkinja za Galeriju Kazamat  u sklopu izdavaštva HDLU-a Osijek.  Suosnivačica je umjetničke organizacije POPUP koji djeluje od 2012. kojemu je cilj proširiti djelovanje  suvremene umjetnosti u alternativnim izlagačkim prostorima. Izlaže radove na samostalnim i grupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi i radi u Osijeku.