Preskočite na glavni sadržaj

Simfonijski orkestar HRT-a na gostovanju u Italiji

Simfonijski orkestar HRT-a, pod ravnanjem maestra Nicole Giulianija, uz pijanisticu Martinu Filjak održat će u četvrtak, 4. prosinca, koncert u dvorani Vatroslava Lisinskog kojim najavljuje veliku turneju po Italiji, priopćeno je iz tog orkestra. 
vrijeme: 06.12.2014.
mjesto: China
url: http://glazba.hrt.hr/

Od 6. do 19. prosinca Simfonijski orkestar HRT-a nastupit će u trinaest talijanskih gradova: Avezzanu, Sulmoni, Pescari, Teramu, Terni, Modeni, Savoni, Vercelli, Sonadalu, Milanu, Novari, Lodi i Tortoni.
 
Pod ravnanjem Nicole Giulianija i Mladena Tarbuka, u solističkim ulogama izmjenjivat će se violinistica Đana Kahriman i pijanistica Martina Filjak, koja se nedavno pridružila zvjezdanoj listi umjetnika "Columbia Artists Managementa".
 
Uoči puta, orkestar će vjernim pretplatnicima u Zagrebu izvesti program kojim će se 15. prosinca predstaviti u dvorani slavnoga Konzervatorija Giuseppea Verdija u Milanu.
 
Uz Bersin stavak "Idila" iz nedovršene simfonije te suitu iz baleta "Orašar", koji se uklapaju u predbožićno vrijeme, na programu su stavci iz Griegova "Peer Gynta". Iste večeri pijanistica Martina Filjak prvi put u karijeri izvest će monumentalni Brahmsov "Koncert" koji u svojim epskim proporcijama spaja Beethovenov simfonizam, Chopinov lirizam i opojnu glazbu mađarskih Cigana, najavili su organizatori turneje. (Hina)

Opširnije