Preskočite na glavni sadržaj

Dvije nagrade za 'Simulacru' u Brazilu

Animirani film 'Simulacra' Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona proglašen je najboljim filmom u trajanju do deset minuta na 4. međunarodnom festivalu Brasil Stop Motion, a osvojio je i nagradu za najbolju kameru koju potpisuje Ivan Slipčević, priopćeno je u nedjelju navečer iz producentske kuće Bonobostudija.
vrijeme: 29.11.2014.
mjesto: Brazil; Recife
url: http://bonobostudio.hr/

Producentica filma je Vanja Andrijević. Stvaranje osam minuta filma 'Simulacra' stop-animacijom trajalo je dvije godine.

Četvrti međunarodni festival Brasil Stop Motion održan je od 25. do 29. studenog u brazilskom gradu Recifeu.

Među ostalim nagrađenim filmovima s brazilskog festivala je jedan od najznačajnijih ovogodišnjih filmova, argentinska stop-animacija 'Padre' (r. Santiago Bou Grasso), koji je ponio nagrade za film duži od deset minuta, te slovenski film za djecu 'Koyaa – cvijet' u režiji Kolje Sakside.

Film 'Simulacra' od svoje premijere u travnju odabran je u natjecateljske programe 31 festivala, a ovo mu je sedma, odnosno osma nagrada. Prvo je bio nagrađen Oktavijanom za najbolji hrvatski animirani film na Danima hrvatskog filma.

Sljedeći festival na kojem se može vidjeti 'Simulacra' – ali i većina nove produkcije i distribucije Bonobostudija – slovenska je Animateka, koja se održava u Ljubljani od 8. do 14. prosinca, kaže se u priopćenju. (Hina)