Preskočite na glavni sadržaj

Inkluzivna projekcija filma 'Koko 3: Ljubav ili smrt' u kinu 'Europa'

U ponedjeljak, 1. prosinca, u 18 sati, po prvi put u kinu 'Europa', film o ljubavnim zgodama Kušanova junaka moći će pratiti djeca i odrasli oštećenog vida i sluha. Projekciju filma pratit će naracija, titlovi prilagođeni gluhim i nagluhim osobama te prevoditelj znakovnog jezika. Besplatna je za sve posjetitelje do popunjenja kapaciteta dvorane!
vrijeme: 01.12.2014. 18 h
mjesto: Paris, France
url: http://www.arcadi.fr/evenements/hors-saison/

Kino 'Europa' i Zagreb Film Festival u suradnji s Udrugom 'Zamisli', Udrugom slijepih Zagreb te Savezom gluhih i nagluhih grada Zagreba organizira inkluzivnu filmsku projekciju 'Koko 3: Ljubav ili smrt', redatelja Daniela Kušana.

Želja organizatora je senzibilizirati javnost za pitanje prilagodbe audiovizualnih sadržaja osobama s oštećenjima vida i sluha te su na projekciju pozvani svi zainteresirani posjetitelji. Ovim događanjem obilježit će se i Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Jedan od vodećih distributera u Hrvatskoj 2i Film i filmska produkcijska kuća Kinorama omogućili su prikazivanje filma, a snimanje naracije kao i potrebnu tehničku opremu osigurala je udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom 'Zamisli' u suradnji s ATER studiom. Urednik naracije za film „Koko 3: Ljubav ili smrt“ je Antonio Pavlović. Projekt podržava Grad Zagreb.

Praksa prilagodbe filmova za osobe s oštećenjima vida i sluha uvriježena je već u mnogim zemljama, a Udruga 'Zamisli'  započela je s prilagodbom filmova osobama s oštećenjima vida  2005. godine. Udruga slijepih Zagreb nositelj je i projekta „Kad slijepi i gluhi rade zajedno onda svi razumiju“ kojim zagovaraju prava na prilagodbu televizijskog programa za slijepe i gluhe osobe. Jedan od ciljeva Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba je organiziranje podrške stručnih komunikacijskih posrednika (tumača i prevoditelja znakovnog jezika gluhih) i ostalih sustava komunikacije te utjecanje na poštivanje zakonskih propisa i izmjenama i dopunama zakonske regulative u funkciji zaštite i promicanja kvalitete života gluhih i nagluhih osoba.