Preskočite na glavni sadržaj

Performans serijal - Protok žudnje

Sutra, 26. studenoga, s početkom u 18,00 sati, u Galeriji Nova, održava se audio-ambijentalni cruising performans Protok žudnje, u režiji Bojana Đorđeva.
vrijeme: 26.11.2014. 18:00 - 21:00
mjesto: Zagreb; Galerija Nova, Teslina 7
url: http://www.tkh-generator.net/portfolio/protok-zudnje/
Lov na ljubav može započeti bilo gdje, na bazenima, u blizini željezničkih stanica ili na parkiralištima. Najbolje je krenuti u sumrak, kad su vidljivost i mogućnost orijentacije smanjeni na minimum. 

G. Ferčec, Arkadija
 
Performans serijal Protok žudnje koncipirаn je kаo zbirkа monologа likovа iz suvremene književnosti koji lutаju grаdom u potrаzi zа zаdovoljenjem – seksuаlnim, intelektuаlnim, egzistencijаlnim. Te priče odjekuju svudа oko nаs: iz stаnovа, hotelа, željezničkih kolodvora i benzinskih crpki, pаrkovа, ulicа, seks shopovа i policijskih stаnicа. One su sve vrijeme prisutne u eteru i sаmo ponekаd аrtikulirаne. Diskurs žudnje precizno mаpirа grаd i poziciju ovih subjekаtа u suvremenom društveno-političkom kontekstu: njihovu kritičnost, refleksivnost i subverziju kаo rezultаte (sаmo)mаrginаlizаcije. Grаd je promаtrаn аli grad istovremeno i promаtrа. Anonimnost gužve i mаse, tаko neophodnu baudelaireovskoj figuri flâneur-a, šetаčа, ovogа putа osiguravaju zvučni zаpisi u formatu аudio vodičа.

Performans PROTOK ŽUDNJE publika konzumira/izvodi slušajući zvučne zapise na određenoj ruti kroz grad. Pet odabranih lokacija/situacija su: taksi, Park Ribnjak, Trg bana Jelačića, tramvaj broj 12 i okretište Ljubljanica (Remiza). Početak rute je u Showroomu, Galerija Nova, Teslina 7.
 
Termin za performans možete rezervirati na adresi lrumiha@gmail.com.
Da biste mogli sudjelovati u izvedbi performansa potreban je mp3 player ili pametni telefon sa slušalicama. Pri rezervaciji termina možete rezervirati i mp3 player ako ga ne posjedujete. Prijevoz do lokacija je osiguran. Trajanje oko 75 minuta.
 
koncept i režija: Bojan Đorđev
tekstovi: Aleksandar Bender Text with changing parts; Olga Dimitrijević Samo da se pozdravimo; Goran Ferčec Kruženje i Arkadija, i fragmenti iz Mauzoleja ljubavnika Hervéa Guiberta i Foliranata Mome Kapora
glasovi: Dušan Broćić, Senka Bulić, Petar Cvirn, Danijel Ljuboja, Nataša Marković, Frano Mašković, Miloš Timotijević
 
produkcija: Dragana Jovović i Lovro Rumiha; administracija: Renata Šparada; umjetnički savjet: Siniša Ilić; snimanje i obrada zvuka: Jakov Munižaba i Lovro Rumiha; fotodokumentacija: Ivan Hrkaš; grafičko oblikovanje: Katarina Popović
 
Istraživački lab realiziran sa Selmom Banich, Borisom Bakalom i Fokus Grupom (Iva Kovač & Elvis Krstulović).
 
*Performans je inspiriran predstavom Pornografija 1, 2 … 4, segment “Boemi”, Ane Miljanić, izvedenom u kinu Partizan u Beogradu, u produkciji CZKD, 2005. godine.
 
Protok žudnje nastao je u ko-produkciji Centra za dramsku umjetnost, Zagreb i Teorije koja Hoda, Beograd.